Analogik

12 jul 2019 kl. 20:00 - 22:00

Karens Minde Kulturhus, Wagnersvej 19, Dansepavillonen, 2450 København

Copenhagen Jazz Festival 2019 i Sydhavnen

Efter mange år uden lyd, og en større børneproduktion, er der nu atter røre i andedammen hos Analogik.

‘Havnens perle’ er en nyfortolkning af visen på en analogisk måde med inspiration fra hele verden. Gamle, udslidte og kasserede instrumenter får nyt liv på en mere stille og eftertænksom Analogik-plade.

Det er efterhånden en del år siden deres sidste plade udkom, og i mellemtiden er børn blevet produceret, og børn er kommet til verden.

Analogik har spillet verden over, og nogle af højdepunkterne tæller blandt andet Glastonbury festival, Fusion festival og Roskilde festival, som de flere gange har gæstet. De er kendt for at lave en fest, på deres helt specielle og meget laid back måde.

Som altid har Analogik haft inspirationen ude i verden og har blandet et væld af genrer.
Gennem tiden har de været præget af balkan, swing, etiopisk jazz, cowboy musik, sømandsmusik, indisk musik, bossanova og meget mere – og næsten altid med et twist af hiphop.

Deres nye plade er på mange måder mere stille end nogle af de foregående udgivelser, og næsten alle numrene, med nogle få undtagelser, trækker tråde til viser på den ene eller anden måde – dog med et skvat hiphop, inspiration fra hele verden og elektroniske produktioner.
Generelt er pladen indspillet på gamle udslidte og til dels forkastede instrumenter, der har fået deres eget liv, på den nye plade. Et gammelt klaver, et falsk trædeorgel og en faldefærdig utæt tuba kan nævnes som eksempler. På pladen kan man som eksempel høre håndspillet vibrafonette, et gammelt pivfalsk klaver, surf guitar, sømandskor, tuba, diverse saxofoner, percussion, trompet, synths, sav, banjo, violin og en masse elektronik.

Medlemmerne i Analogik tæller Asger Strandby, også kendt som doktor lazer og producer i gruppen Khalazer. Derudover er der Jesper Kobberø (guitar, sav m.m.), Theis Bror (saxofoner) og Magnus Damgaard (bas, tuba, synths m.m.).