spring til hovedindhold

Event afsluttet - Gik du glip af denne event?

Tjek disse håndplukkede kommende ud!For detaljer om tidligere event, bare rul ned.
Indlæser.....
 
 
Nærliggende begivenheder
Indlæser.....
 
 
Events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Lignende oplevelser

Ancestral Modernism: String, Stone, and Stories

Afholdt event

Ancestral Modernism: String, Stone, and Stories

Fra DKK 80,00

Sted

Dato

16 jul 2021 kl. 19:00 - 22:00

Beskrivelse

Ancestral Modernism og BEBOMusic præsenterer Stone, Strings and Stories.

Ancestral Modernism: Stone, Strings and Stories åbner porten til to intime og magisk aftener, hvor publikum får en særlig chance for at opleve spændet fra den urgamle lyd af sten til “civiliseret” lyd og strengeinstrumenter: biwaen fra Japan, koraen fra Gambia, og klavichordet, der har sit historiske ophav i Europa. Publikum kommer ud på en fysisk “rejse” for at opleve fortidsmusikken tværs over kontinenter og tid i de forskellige rum og etager i Christianshavns Beboerhus.

Tony di Napoli (Frankrig) - Sten
Junko Ueda (Japan) – Biwa og vokal
Dawda Jobarteh (Gambia) – Kora og vokal
Ying-Hsueh Chen (Taiwan/Danmark) – Klavichord

Dør: kl. 19/20.30

Entré: 80 kr.

OBS det samme program spilles både 16. og 17. juli.

Sten er et af naturens urgamle elementer; et mirakuløst materiale som vi mennesker nemt glemmer at ære. Hver enkelt sten er tusinder af millioner år om at blive formet. Instrumenter af sten har eksisteret i næsten alle civilisationer, men interessant nok hører man sjældent stenen brugt som musikinstrument i dag. Tony Di Napoli – en fransk-italiensk instrumentbygger, skulpturist og litophonist – kommer for første gang til Danmark for at give en af hans dragende koncertoplevelser, hvor publikum vil blive overrasket over stenens mange overtoner og klanglige potentiale. Lyden af sten har også en umiddelbar og beroligende effekt på det menneskelige sind - klangene taler til den primitive del af vores hjerne.

Biwaen fra Japan har en utrolig historie, som går helt tilbage til det 7. århundrede. Instrumentet blev ofte benyttet i den buddhistiske tradition og hofmusikken samt hos de japanske historiefortællere. Det vestafrikanske strengeinstrument koraen eksisterede måske allerede fra det 12. århundrede og har også en lang og rig tradition bag sig, hvor instrument og teknik er gået i arv i familier igennem århundreder. Både Junko Ueda (Japan) og Dawda Jobarteh (Gambia) har dedikeret hele deres liv til at bevare den enestående kulturarv, de hver især bærer med sig.

Slagtøjsspiller Ying-Hsueh Chen, som er også pianist, vil spille kendte klassiske værker fra 1600-1820 på et klavichord – et næsten glemt instrument med en yderst charmerende lyd. Klavichordet var et populært hjemmeinstrument og et yndet rejseinstrument for komponister fra ca.1500 til ca. 1820 i Europa, men blev senere erstattet af pianoforte pga. sit lidt “hviskende” lydniveau. Derfor har næsten alle store komponister før 1820 også brugt instrumentet til at komponere midt om natten for ikke at genere deres naboer. Mange klassiske væker af Byrd, Scarlatti, Mozart, og Beethoven blev “født” på et klavichord.

“Ancestral Modernism: Stone, Strings and Stories” er en del af koncertrækken Element, hvor hver koncert bliver en meditativ og radikal undersøgelse af nogle af jordens og menneskets mest basale elementer.

PROGRAM OG TIDSPLAN

Af pladshensyn deles publikum op i to grupper: Gruppe A og Gruppe B. I Programmet vil Gruppe A “rejse” fra “civiliseret lyd” tilbage til urtiden, mens Gruppe B “rejser” starter i urtiden og rejser frem mod den “civiliserede lyd”.

Når du køber billet, skal du således vælge at købe til programmet, der enten starter kl. 19 eller kl. 20.30.

19.00 Dør (Gruppe A)
19.30 Ying-Hsueh Chen (Gruppe A)

20.00 Dawda Jobarteh (Gruppe A)
20.30 Junko Ueda (Gruppe A)

20.30 Dør (Gruppe B)
21:00 Tony Di Napoli (Gruppe A + B)

21:45 Junko Ueda (Gruppe B)
22:15 Dawda Jobarteh (Gruppe B)
22:45 Ying-Hsueh Chen (Gruppe B)

OM ANCESTRAL MODERNISM

Ancestral Modernism er et internationalt koncertkoncept, der tilbyder en magisk oplevelse af tidløs sammenhørighed gennem nutidige og fortidige kompositioner, rodfæstet i årtusinders traditioner. Vigtigheden af indsigt i vores mangfoldige menneskelige kultur træder især frem nu, hvor ekkokamre og politiske bevægelser har en mærkbart polariserende effekt på vores samfund. Her forsøger Ancestral Modernism at bibringe med det smukkeste fra vores forskellige verdener. Konceptet startede i 2014 af Ying-Hsueh Chen, og har præsenteret 60 koncerter på højt, internationalt niveau i Danmark, Sverige, Taiwan og Korea.

(Foto: Nah Seung Yull)

Lokation

Christianshavns Beboerhus Christianshavns Beboerhus, Dronningensgade 34, 1420 København

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .