spring til hovedindhold

Event afsluttet - Gik du glip af denne event?

Tjek disse håndplukkede kommende ud!For detaljer om tidligere event, bare rul ned.
Events du har kigget på
Indlæser.....
 
 
Andre events fra arrangøren
Indlæser.....
 
 
Andre events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Anbefalede events
Indlæser.....
 
 

Ancestral Modernism: XENAKIS, MYTOLOGI & ARKITEKTUR

Afholdt event

Ancestral Modernism: XENAKIS, MYTOLOGI & ARKITEKTUR

Fra Gratis

Sted

Flere tidsrum

10 juni 2023

Beskrivelse

Bemærk at der er koncert kl. 16:00 og 17:30. Find billet gennem at vælge dato.

Æren af at være hele verdens arkitekturhovedstad tilfalder i år København. Der findes næppe en bedre lejlighed til at opføre et af komponisten, arkitekten, matematikeren, musikteoretikeren og computermusikpioneren Iannis Xenakis' allermest arkitektoniske værker: Det epokegørende og sjældent opførte slagtøjsværk Persephassa (1969), der hermed uropføres i København. Og der findes næppe et bedre sted at gøre det ind i foyeren til Henning Larsens ikoniske, neo-futuristiske Operahus. Her vil den Taiwanesiske slagtøjsvirtuos Ying-Hsueh Chen, der står bag koncertprojektet Ancestral Modernism, og perkussionister fra Det Kongelige Teater opfører Xenakis' værk – et værk, der, ved at bygge bro mellem musikken og arkitekturen, bliver til et pludseligt aktuelt gesamtkunstwerk.

Ancestral Modernism har siden 2014 præsenteret musikere for hvem rytmikkens urkraft er en kilde til eksistentiel erkendelse; musikere med fødderne solidt plantet i nutiden, men med en dyb bevidsthed om de tusindårige traditioner, de står på skuldrene af. Ancestral Modernism finder frem til en oprindelig universalitet i både avantgardismen og i de nedarvede traditioner. På den måde er Ancestral Modernism et koncept, der er helt i Xenakis' ånd: Xenakis, der altid på én gang havde blikket på fremtiden og på oldtidens mytologi. Persephassa er et glimrende eksempel. Titlen refererer til gudinden Persefone, der blev bortført af dødsrigets gud Hades, og værket blev oprindeligt opført i ruinerne af Persepolis. Samtidig er der tale om et dybt moderne og eksperimenterende værk, hvor publikum sidder omringet af hele seks perkussionister, der forvandler publikums kroppe til en slags receptorer for Xenakis' lydarkitektur.

Program:
Iannis Xenakis:
Persephassa (Persephone)

Percussionisterne:
Ying-Hsueh Chen
Hsiao-Tung Yuan

Det Kongelige Kapels Slagtøjsgruppe:
Mads Drewsen
Mathias Friis-Hansen
Marcus Wall
Jonathan Jakshøj

Støttet af:

Dansk Komponistforening
Knud Højgaards Fond
William Demant Fonden
Wilhelm Hansen Fonden
København Kommune

Fotokreditering: Malthe Folke Ivarsson

Arrangør

KLANG – Copenhagen Avantgarde Music Festival er Danmarks største og internationale festival for samtidsmusik, fra den 1. – 10. juni 2023 afholdes festivalen i mange forskellige venues, rundtom i København.

Lokation

Operaen, Ekvipagemestervej 10, 1438 København

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .