Ane Trolle feat. Toldam / Hyhne / Hagemann + Jagwa Music (TZ) + SAV

11 jul 2014 kl. 22:00 - 12 jul 2014 kl. 00:00

Loppen, Christiania, Sydområdet 4B, 1. sal , 1440 København K

Loco inviterer til triplekoncert med den særegne sangerinde Ane Trolle og hendes überseje improkvartet, den nye, lovende vokal/guitarduo SAV samt ikke mindst casio-orgel-betvingerne i det sensationelt swingende JAGWA MUSIC fra Dar es Salaam. Forvent sved på panden.

Kl. 22 Ane Trolle / Mads Hyhne / Simon Toldam / Silas Hagemann

Da Loco omkring årtusindskiftet lagde fra land i Sofiekælderen på Christianshavn var både sangerinden Ane Trolle og basunisten Mads Hyhne hyppige deltagere i de ofte meget improbaserede aftener. Siden har Ane Trolle med al tydelighed slået sit navn og helt særlige stemme fast i mere bredt appellerende projekter som Trolle//Siebenhaar, Balstyrko og JaConfetti. I fjor debuterede hun med sit kritikerroste debutalbum ’Honest Wall’ og vender nu tilbage i improvisatorisk antræk med en kvartet fuld af garvede kræfter.

Mads Hyhne er garant for en original og kompromisløs tilgang og har de seneste år (ind)spillet med Hugo Rasmussen, Silver 6 og Stork, hvis kapelmester er konstellationens tredje navn, pianisten Simon Toldam. Den unge trommeslager og guitarist Silas Hagemann har markeret sig hos Mellemblond, Niels Skousen, Marie Fisker, Silver 6 m.v.

Ane Trolle – vokal

Mads Hyhne – trombone

Simon Toldam – klaver

Silas Hagemann - trommer

----------------------------

Kl. 23:15 SAV
Sav er en vokal/guitar-duo der med ekspressiv, melodisk guitar og en theremin-lignende, smuk vokal skaber en kompromisløs intensitet.

SAV creates and communicates sound written and unwritten.

SAV does not operate within a set environment.

SAV's expression are subject to change for the above mentioned reasons.

Mija Milovic: Vocals, Keys
Lars Bech Pilgaard: Guitar

------------------------------

Kl. 24 JAGWA MUSIC (TZ)

Da Jagwa Music fra Tanzania gæstede Roskilde Festival i 2011, væltede de publikum omkuld med en koncert, der af Informations anmelder blev udnævnt til årets hårdeste fest med ordene:

“Jagwa Music er helt uden for kategori. En vildt synkoperende rytmesektion i sygt opskruet højhastighedssamspil med et billigt Casio-keyboard i gang med at spytte harmonisk esperanto. Og en forsanger med en ung Michael Jacksons charme flankeret af to fuldstændig balstyriske dansere, lige så sjofle som morsomme og akrobatiske. Sjældent har Cosmopol suget energiniveauet så højt og lystigt og lysende.”

Jagwa Music blev dannet tilbage i 1992 af resterne fra en anden gruppe, der til bryllupper havde spillet såkaldt chakacha-musik – en genre, der blander taarab-sange fra Mombasa med Zaramo-rytmer. Indledningvist fortsatte Jagwa Music chakacha-dyderne, men over årene har gruppen fornyet og forandret sit udtryk i takt med, at nye medlemmer er kommet til. Først og fremmest er bandets lyd blevet mere intens takket være den forøgede brug af kinandaer og et stærkt uforudsigeligt trommespil, som man aldrig helt ved, hvor man har. Også den nyere frontmand Jackies ultra-energiske stil har i høj grad været med til at forme Jagwa Music til dét, gruppen er i dag.

Rygtet om Jagwa Musics live-energi, deres originale lydbillede, deres fyrige dansere og ikke mindst deres fantastiske frontfigur – Jackie Kazimoto – går som en steppebrand gennem verden. Forrige år udkom så endelig deres første internationale plade, “Bongo Hotheads”.

Alle medlemmerne af Jagwa Music lever det farlige liv i Dar es Salaams gader, hvor de enten er beskæftigede som såkaldte dei-wakaer (taxa-chauffører uden licens) eller som manambaer (folk, der skal lokke kunder i butikken). Ved middagstid har musikerne typisk skrabet penge nok sammen til, at de kan klare sig indtil den næste morgen – om eftermiddagen mødes de under et stort træ i Mwananyamala nær stamstedet Jolijo’s, hvor der øves og skabes nye sange. Weekenderne går med at spille lokale jobs i og omkring Dar es Salaam, når da altså Jagwa Music ikke er på turné.

Loco Day #2

Salg lukket