spring til hovedindhold

Event afsluttet - Gik du glip af denne event?

Tjek disse håndplukkede kommende ud!For detaljer om tidligere event, bare rul ned.
Indlæser.....
 
 
Nærliggende begivenheder
Indlæser.....
 
 
Events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Lignende oplevelser

Anke Stelling & Kristine Bilkau: Litteratur, politik og den litterære fortolkning af nutiden

Afholdt event

Anke Stelling & Kristine Bilkau: Litteratur, politik og den litterære fortolkning af nutiden

Fra Gratis

Sted

Dato

07 jun 2022 kl. 19:00 - 20:30

Beskrivelse

Med Anke Stelling og Kristine Bilkau præsenterer Goethe-Instituttet i juni to interessante stemmer inden for den tyske samtidslitteratur, som på meget forskellig vis beskæftiger sig med eksistensvilkårene i dagens samfund. I samtale med Sophie Wennerscheid, kulturforsker, lektor ved Københavns Universitet og boganmelder, vil de to forfattere præsentere deres romaner Højt på strå og De lykkelige. Efter en kort oplæsning vil den efterfølgende diskussion fokusere på de to forfatteres arbejde, litteratur og politik og den litterære fortolkning af nutiden. Arrangementet starter kl. 19.00 i LiteraturHaus, der er fri entré og gratis billetter kan bestilles her (link til billetter). Samtalen foregår på tysk med danske opsummeringer.

Anke Stelling blev født i 1971, voksede op i Stuttgart og bor i Berlin, nærmere bestemt i Prenzlauer Berg. Hendes roman Højt på strå (Schäfchen im Trockenen, 2018, Verbrecher Verlag), som netop er udkommet på forlaget Klara W. i dansk oversættelse af Ann-Claire Olsen, foregår også i dette borgerligt-kreative miljø.  

Resi er vred.
Forældre og venner, talemåder og reklamer: Alle har bildt Resi noget ind.
Nu vil hun ikke leve efter andres normer længere. Hun vil afsløre middelklassens hykleri og sørge for, at hendes datter kan gennemskue de løgne, hun ikke selv gennemskuede.
​Og intet er helligt for Resi: Hverken venskab, partnerskab, forældreskab eller køkkenskab. Sandheden skal frem. Men det koster.
Højt på strå er en vilter, vred og tragikomisk bog om at stå midt i livet og opdage, at ingenting er, som man troede. Og om at prøve at forstå, hvorfor det er nemmere at svigte sine idealer end at realisere dem.


Romanen modtog Preis der Leipziger Buchmesse i 2019. »I Anke Stellings roman om en kvinde, som har arbejdet sig op i samfundet, bliver de stærke affekter - vrede, raseri, stolthed - litterært produktive. Når man ser tilbage på tabte illusioner, opstår der et foruroligende tvetydigt, skarpt eksponeret øjebliksbillede af nutiden«, hedder det i juryens erklæring.

I sin debutroman De lykkelige (Die Glücklichen, Luchterhand Literaturverlag, 2015) tegner forfatteren Kristine Bilkau (født 1974), som bor i Hamborg, også et eksemplarisk billede af samfundet i dag. Følsomt og præcist beskriver hun den eksistentielle krise, der er forbundet med et middelklassepars socioøkonomiske og kulturelle nedgang.

Isabell og Georg er et lykkeligt par i slutningen af 30’erne, hun spiller cello, han er journalist. Sammen har de sønnen Matti på et år. De bor i et pænt kvarter i en storby, tager på hotelferier i Amsterdam og ved havet. En aften begynder Isabells hænder at ryste en anelse når hun skal spille solo. Tilsyneladende små, hverdagsagtige problemer samler sig til en krise for parret og sender dem ud i et stormvejr uden kompas.

De lykkelige udkom i 2021 i Dorthe Seiferts danske oversættelse hos Forlaget Palomar.

Sophie Wennerscheid (f. 1973) har en ph.d. i nordisk litteratur og kultur fra Humboldt-Universität i Berlin. Siden 2019 har hun været lektor ved Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab på Københavns Universitet. Hendes arbejdsområde ligger i krydsfeltet mellem litteratur, subjektsfilosofi og kønsstudier. For hende er det vigtigt og inspirerende at formidle litterær viden ud over den akademiske verden, dette gør hun blandt andet ved at skrive om litteratur i Dagbladet Information og deltage i paneldiskussioner.

Arrangør

Goethe-Instituttet er Tysklands kulturinstitut i udlandet. 

Vi fremmer kendskabet til det tyske sprog og plejer internationalt kulturelt samarbejde. Vi formidler et omfattende tysklandsbillede ved hjælp af information om det kulturelle, samfundsmæssige og politiske liv.

Goethe-Institut Dänemark gennemfører, oftest i samarbejde med danske partnere, kulturprogrammer inden for alle områder (film, litteratur, teater, musik, bildende kunst, videnskab og aktuelle emner). Gennem vores arrangementer i København og i hele landet formidler vi aktuelle emner og tendenser inden for kultur og samfund til den danske offentlighed. Vi støtter idéen om et aktivt kulturelt naboskab som partner i en bilateral og europæisk kulturudveksling.

Sprogafdelingen tilbyder et bredt udvalg af videreuddannelsestilbud for tysklærere og sprogpolitiske aktiviteter i tæt samarbejde med danske tysklærerforeninger. Vores servicetilbud omfatter reklame-, marketing- og undervisningsmateriale inden for området tysk som fremmedsprog i Danmark. Sprogkurser og eksamensforberedende kurser tilbydes på to sproginstitutter i København og Århus i samarbejde med Goethe-Institut. Samtlige eksaminer, som er internationalt anerkendte, kan aflægges på Goethe-Institut Dänemark.

Kender du vores digitale bibliotek Onleihe? Her finder du over 23.000 tysksprogede ebøger, lydbøger og materialer til tysklærende, tidsskrifter og aviser samt film. Så snart du har registreret dig og aktiveret din lånerkonto, kan du frit benytte Onleihe på din PC, bærbar eller telefon via Onleihe-appen, når du vil og hvor du vil - helt gratis!  

Lokation

LiteraturHaus LiteraturHaus, Møllegade 7, 2200 København

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .