Anna Kruse og Edithband feat. Stina Ekblad

Serridslevvej 2, 2100 København
07 jul 2018 kl. 20:00 - 22:00
Super arrangør
Billetter DKK 180,00
Billetter DKK 180,00

Den svenskdanske sanger Anna Kruse har de sidste 10 år lavet sit livsværk, en trilogi med tonesatte Edith Södergran digte.

De tre album er blevet rost til skyerne, især ”Himlens rand” som kom i slutningen af 2017 der også den finlandssvenske skuespiller Stina Ekblad medvirker. https://politiken.dk/kultur/musik/art6289247/Her-er-tre-jazzudgivelser-der-giver-varmen-i-januar

Anna har gennem de sidste år komponeret musik til den finlandssvenske Edith Södergrans poesi ( 1892-1923), som berør det store i de små ting og det nære i de store ting. Nærvær, sansning, liv og længsel er nøgleord i Ediths poesi og i Annas musik.

Denne eksklusive aften er hele holdet fra Himlens rand samlet – og det er ikke sket før i Danmark.

”Edith Band” har spillet sammen siden 2007 og består af Lisbeth Diers, som på trommer giver et energisk billede af Ediths store følelses liv, Nicholas Kingo, som på klaver, sav og harmonika giver lyd til det klanglige smukke naturlandskap i Ediths poesi og Eva Malling, som gennem bassens dybe lyd gengiver Ediths intense og insisterende nærvær. Denne aften medvirker også trompetist Gunnar Halle, som spiller med på to af trilogins album. Hans klang strækker sig fra det helt nære ud mod universets åbne rum.

Stina Ekblad blev allerede som ung kvinde betaget af Ediths sanselige poesi. Ligesom Anna Kruse. På Krudttønden mødes de to kvinder i en kærlighedsfuld hyldest til Edtih gennem hver deres kunstform. Anna gennem sin sang og musik og Stina gennem sin udtryksfulde fortolkning af digterne.

Mange kender Stina fra film, TV og serier men har du hørt hende fortolke Edith Södergran?

Hvis du ikke har - bestil hurtig en billet til den 7. juli på Krudttønden kl. 20.00 og få en rørende og berørende musikpoetisk oplevelse.

Hvis du har- bestil hurtig en billet til den 7. juli på Krudttønden kl. 20.00. Så ved du, at luften i rummet skælver, når Stina giver liv til Ediths tekster med sin finlandssvenske stemme. Det er som at høre Ediths egen stemme, når Stina læse de kraftfulde, sanselige, eksistentielle og rebelske digte.

Det bliver helt sikkert en uforglemmelig aften!


Sagt Om "Lyckokat 2010"

***** i BT : "...tæt greb om hjertet..."

**** i Politiken: "...kæler for ordene..."

*****i GAffa: "...nær et mesterverk."

**** i Fyens Stiftidende: "Smuk stemme med stemning"

Sagt om Champagne fötter 2013

*****’ i Berlinske:den fuldkomne kombination af sang og musik.”

*****’ i Gaffa: ”…man imponeres – både over musikken, sangen og poesien…”

*****’ i Lydtapet: ”…hun er en modnet og kompetent sangerinde, såvel som komponist

Sagt om HiMLENS RAND 2017

*****’i GAFFA: ”et gribende smukt, poetisk og vedkommende album af den slags, der kryber ind under huden.”

*****’ i Berlinske: ”de svenske ord og Anna Kruses fine melodier smelter sammen i smukkest tænkelig enhed.”

*****’ I Politiken: ”Kruse selv synger med en overbevisende svensk røst, og sangene er smukt arrangerede og spillet af hendes faste orkester.”

Profile picture
Krudttønden
Krudttønden danner rammerne om en musikscene, et teater og en kulturcafé. Vi formidler intime oplevelser inden for et meget varieret og alsidigt repertoire, bl.a. med formålet om at bygge bro mellem vækstlag og professionelle kunstnere.
eventet sluttede

Anna Kruse og Edithband feat. Stina Ekblad

Se detaljer
Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke