APPLE FLOWER FESTIVAL 2016

28 maj 2016 kl. 12:00 - 29 maj 2016 kl. 12:00

Vigmosegård, Lilleøvej , 4930 Lilleø


Apple Flower Festival 2016, der i år finder sted for femte gang, foregår 28.-29. maj på Lilleø, og den minder ikke om noget andet, fordi vi kun er 7-800 mennesker, børn og voksne, kokke og frivillige, musikere og cirkusfolk, der hygger sig med hinanden. Men også fordi vi er helt tæt på musikken, og fordi maden hvert år er i særklasse takket være kok Lars Scheel og hans eminente hold af bagere, kokkelever fra restaurantskolen og stjernekokke fra nær og fjern.

På årets Apple Flower kan du blandt møde Mads Langer, Pernille Rosendahl, Bisse, Superprotest, The Swan And The Lake, Fyraftensboogiev. 2000F og diverse DJs, deriblandt Apple Flowers egen Kenneth Bager, som spiller op til midnats-disco under stjernerne. Børneunderholdningen bliver også helt i top med bl.a. Thomas Vibes Børnedisco.

Har du været med før, behøver du ikke læse mere...

Gensyn med Apple Flower Festival 2013 from Apple Flower Festival on Vimeo.

Hvis du ikke har været på Apple Flower Festival endnu, eller bare gerne vil forstå årets program, så læs endelig videre her, og hør hvad der sker om en måneds tid, når æbletræerne står i blomst, og vi dækker op til spisning midt i plantagerne.

Det er vigtigt at fortælle, at billetten til festivalen giver fri bar (øl, most, vand) alle måltider, al musik + endda et topopgør i 2. division i Nykøbing Falster (fri entre og pølse fra grillen på Enelco Arena - søndag kl 15. 00 til oprykningsdrama i 2 division øst: Nykøbing FC mod Middelfart)

Geografien først. Lilleø med sine blot 10 indbyggere ligger i Smålandshavet nord for Bandholm med udsigt til Femø og Fejø - midt imellem himmel og hav. Hvert år er æslet med sin ven, kamelen Abu, på besøg og alle må få en tur på de glade dyr. Vi har kridtet fodboldbanen op til årets turnering, gjort stranden lækker, forberedt lejrbålet og gjort os tanker om desserten i vandkanten, og ikke mindst booket en DJ til at spille majsolen ned. Og så er vi spændte på, om Baywatch Jacob tager de røde lifeguard trusser på og smider sig i bølgerne endnu en gang.

Vi venter på jer ved færgelejet på Askø når I ankommer, og vores bus-entusiast, Lars Coldberg, transporterer alle over dæmningen til festivalpladsen på Lilleø, og vi byder velkommen med frokost i det grønne. Baren åbner og den er fri hele vejen for børn og voksne, øl, vand og Sydhavsøernes æblemost. Til dem som ønsker det har vi osse skarpe drinks, barista brygget kaffe og lækre kager mod betaling 24/7, eller næsten … I hvert fald indtil Kenneth Madsen går til køjs.

Vi glæder os også til dette års nøgenløb, vi afholder inden længe prækvalifikationer, så skriv hvis du er frisk. Vores lokale æblebondemand, Peter Larsen, er klar med traktoren hvis nogen skulle lide nød eller bare i humør til en ø rundtur.

MICHELIN, INDISK, ISLANDSK, FALAFEL OG BAGERI
Lørdag aften serverer vi en storslået middag under åben himmel med anretninger fra Studio med Torsten Bachmann Vildgaard, IndiskeVerandah’s frontløber Karan Gokani, Ólafur Ágústsson, køkkenchef på islandske DILL Restaurant Reykjavik, der fem gange siden åbningen i 2009 er blevet kåret til Islands bedste restaurant. Nyd også fantastisk mad fra Rasmus Kliim, tidligere køkkenchef på restaurant Resturant Radio, Patrick Bachmanns og Reza Forghani, med deres falafelbar, Rene Trane, tidligere Hotel Sakskøbing – og sidst men ikke mindst – troldmanden Lars Scheel fra Meyers, der får alle brikkerne i det kulinariske puslespil til at falde på plads på Apple Flower Festival 2016 – og hvis overdådige søndagsbrunch med hjælp fra bagerne fra Meyers Bageri efterhånden er legendarisk.

MENUEN TIL MIDDAGEN LØRDAG AFTEN:
”Fala Fala” skål med falafel, syltet kål, salater, hummus, pitabrød og tahin sauce
”Potato Chaat” med yoghurt og æbler og crispy snacks
Strandkrabbebisque kogt med tomat, æblemost og fløde
Råmarineret torsk, fermenteret kål, grøn chili og urter
Ølbraiseret kalveskank med rabarber relish, sky med røget marv og ukrudt og sprøde kartofler
Bagt ørred med asparges, søl, skyr og peberrod
Lun rabarber ”crumble” med tykmælkscreme

Alle der har lyst kan tage med Kenneth Bager og Claus Meyer til oprykningsdrama på Nykøbing FC stadion søndag 29.5 klokken 15.00. Kenneth står for musikken, Claus vender pølserne. Der er ikke et øje tørt når NFC igen scorer.

Håber vi ses til årets ”havefest”

Claus, Kenneth og Apple Flower familien

Billetten til festivalen giver adgang til fri bar (øl, most, vand) alle måltider, al musik + endda et topopgør i 2. div i Nykøbing Falster.

Voksne - ALL INCLUSIVE - DKK 1.695
Børn (2 - 14 år) - ALL INCLUSIVE - DKK 995

KØB BILLET HER: https://billetto.dk/da/events/aff16/tickets


INVITATION:

Apple Flower passerer i 2016 en milepæl - vores 5 års jubilæum.

Det hele begyndte med en spontan snak en kold og forblæst vintermorgen på Lolland. Det ene ord tog det andet, og der var ingen til at stoppe os den dag heldigvis. Vi kastede os ud i det og inviterede en stor håndfuld festlige mennesker, pakkede bilerne med det bedste vi kunne finde på, og tre måneder senere oplevede vi en af de skønneste fester, Smålandshavet har lagt kyst til.

Nu står vi så her, 5 år senere, med en masse nye venskaber og med en festival, hvor musik og mad vægtes lige, på en af Danmarks mindste beboede øer.

Selv om alt stort set er som første gang, har vi lært en masse på fem år. Med permanent scene, strøm i jorden og en perlerække af fantastiske samarbejdspartnere, kokke og frivillige oplever vi, at det hvert år bliver en lille smule lettere at lave en endnu bedre fest. Antallet af festgæster har vi af praktiske årsager ikke ændret meget ved, så det eneste vi rigtigt kan skrue op for er kvaliteten.

Vi har haft besøg af fantastiske artister, der har leveret mindeværdige præstationer. Vi har selvfølgelig også ramt skævt et par gange, men så var der også lige The National, der i 2014 overraskede de fleste af os med en legendarisk aftenkoncert. Vi er blevet forkælet af ekstremt dygtige kokke, som har givet os smagsoplevelser fra mange steder i verden. Vi har sammen med jer og alle vores børn haft mange magiske øjeblikke, og det synes vi efter moden overvejelse, at vi skal have igen!

Apple Flower har jo altid været en fest for både børn og voksne, og denne gang fester vi sammen fra 28. maj kl. 12.00 til 29. maj kl. 12.00. Sidste år havde vi stor glæde af at kende børnenes alder på forhånd, så vi lettere kunne sammensætte den del af festivalprogrammet. Så den detalje holder vi fast ved.

Billetprisen er i år DKK 1695, - for voksne og DKK 995, - for børn. Dette inkluderer frokost ved ankomst lørdag, et festmåltid lørdag aften, overdådig brunch søndag og fri bar hele vejen for børn og voksne (øl, vand, most) og selvfølgelig et hav af musik og andre små og store oplevelser til the memory lane..

Du kan følge programmets udvikling på facebook - HER!

Blomstrende hilsner
Kenneth Bager & Claus Meyer

  • Billetter refunderes ikke.
  • Apple Flower Festival bæres af frivillige kræfter og drives ”not for profit” af Apple Flower Festival foreningen.

Voksen - ALL INCLUSIVE

Salg lukket


Barn (2 - 14 år) - ALL INCLUSIVE

Salg lukket


Telt: Apple Camp - 2 personer

Salg lukket


Telt: Quiet Camp - 2 personer

Salg lukket