AQUARELA – Nordatlantiske Filmdage 2020

15 mar 2020 kl. 20:00 - 21:50

Nordatlantens Brygge, Strandgade 91, 1401 København

AQUARELA - festivalafslutning 


Nordatlantiske Filmdage 2020 afsluttes med særvisning af Victor Kossakovskys storslåede dokumentarfilm Aquarela. Producer Emile Hertling Péronard fortæller om optagelserne af filmens grønlandske scener.

Stille hav, uroligt hav, oprørt hav, voldsomt hav. Og isbjerge, vandfald, orkaner og sne. Vandet kommer i mange former, og det har den russiske mesterinstruktør Viktor Kossakovsky sat sig for at undersøge. Resultatet er et lige så mageløst som storslået billedværk, der tager publikum på en filmisk rejse gennem vandets transformative skønhed og rå kraft, alt imens en lige så spektakulær lydside (stort set uden dialog) underbygger oplevelsen. 

Filmen bevæger sig fra de usikre frosne farvande i Ruslands Bajkalsø til Miami midt i orkanen Irmas hærgen og til Grønlands kælvende gletsjere. Her er ingen forklaringer, blot stærke billeder, der taler for sig selv og unægteligt minder os om, at vi mennesker på ingen måde kan styre den voldsomme kraft og lunefulde vilje, der lurer i klodens mest dyrebare element: vandet. 

Emile Hertling Péronard fra Anorak Film var co-producer på filmen og var med til at forberede og gennemføre filmens unikke optagelser fra Grønland, som han fortæller om efter visningen, før vi byder på en forfriskning.


Arrangementet
Filmen (86 min) har engelske tekster
Arrangementet inkluderer samtale og varer 110 min.
Salen og filmcaféen åbner 45 minutter før visningen.

Billetter
60 kr. Onliesalg

 
Nordatlantiske Filmdage 2020 
5.-15. marts præsenterer Nordatlantiske Filmdage spillefilm, dokumentarfilm og kortfilm fra Færøerne, Grønland og Island, tilsat oplæg, instruktørbesøg og debat. Læs mere på nordatlantens.dk/filmdage 

Nordatlantens Venner
Der er en billetrabat på 25% til medlemmer af Nordatlantens Venner. Billetter købt med denne rabat skal fremvises sammen med et gyldigt medlemskort ved indgangen.