ARCHIVES OF EMOTIONS AND EXPERIENCES DEL 1/2

09 jun 2019 kl. 21:30 - 23:00

LiteraturHaus, Møllegade 7, 2200 København

BEMÆRK: Du kan købe en dagsbillet, hvis du vil have adgang til alle KLANGs arrangementer 9. juni. 

Du kan også købe partoutkort til hele KLANG-festivalen


POST APOCALYPTISK KLAVERMUSIK

En pianist arbejder, registrerer udtaler, viser, konstaterer. Vi er publikum, som observerer hende, pianisten, oraklet, der står for et ritual. Niels Rønsholdt fortæller: ”… pianisten spiller en rolle som en slags orakel eller overlevede i eller fra en fremtid hvor verden, som vi kender den, er brudt sammen og mennesket mere eller mindre er afviklet. Hun forsøger at huske, registrere menneskelige følelser og erfaringer inden de forsvinder. Hun anvender det eneste hun har til rådighed og for hånden: instrumentet.”
Begge aftner foregår i en dystopisk fremtid, hvor mennesket ikke er længere. ”Jeg er fascineret af tanken om hvad der er tilbage efter mennesket - ideen om at fx. kunsten overlever mennesket: Når mennesket er væk, er alt det vi følte og erfarede også tabt. Men det lever som en slags ekko i litteraturen og musikken, indfanget og fastholdt i en slags kodesprog.”
Rønsholdt fokuserer i sin musik ofte på os mennesker, på følelser, udtryk og det vi siger og gør. Det gør hans værker til kommunikerende, teatralske og dybt menneskelige. I Archive of Emotions and Experiences kommer vi som publikum til at følge registreringen af netop det, som Rønsholdt indfanger i sin musik.

Program

Niels Rønsholdt:  Archive of Emotions and Experiences,  del 1/2 UROPFØRELSE

Medvirkende

Lenio Liatsou


KLANG – Copenhagen Avantgarde Music Festival er Danmarks største, internationale festival for samtidsmusik, ny partiturmusik og kunstmusik. Siden 2009 har KLANG været en fast bastion i dansk kulturliv. I 2019 fejrer KLANG 10-års jubilæum med et koncert- og eventprogram med fokus på bl.a. nyskrevet opera, international kammermusik i verdensklasse og musik for børn og unge!

KLANG – Copenhagen Avantgarde Music Festival 30. maj – 10. juni 2019

Facebook @cphavantgardemusicfestival / Instagram @klang_festival