ARCHIVES OF EMOTIONS AND EXPERIENCES DEL 2/2

10 jun 2019 kl. 21:30 - 23:00

LiteraturHaus, Møllegade 7, 2200 København

BEMÆRK: Du kan købe en dagsbillet, hvis du vil have adgang til KLANGs andre arrangementer 10. juni. 

Du kan også købe partoutkort til hele KLANG-festivalen.


POSTAPOCALYPTISK KLAVERMUSIK

En pianist arbejder, registrerer udtaler, viser, konstaterer. Vi er publikum, som observerer hende, pianisten, oraklet, der står for et ritual. Niels Rønsholdt fortæller: ”… pianisten spiller en rolle som en slags orakel eller overlevede i eller fra en fremtid hvor verden, som vi kender den, er brudt sammen og mennesket mere eller mindre er afviklet. Hun forsøger at huske, registrere menneskelige følelser og erfaringer inden de forsvinder. Hun anvender det eneste hun har til rådighed og for hånden: instrumentet.”
Begge aftner foregår i en dystopisk fremtid, hvor mennesket ikke er længere. ”Jeg er fascineret af tanken om hvad der er tilbage efter mennesket - ideen om at fx. kunsten overlever mennesket: Når mennesket er væk, er alt det vi følte og erfarede også tabt. Men det lever som en slags ekko i litteraturen og musikken, indfanget og fastholdt i en slags kodesprog.”
Rønsholdt fokuserer i sin musik ofte på os mennesker, på følelser, udtryk og det vi siger og gør. Det gør hans værker til kommunikerende, teatralske og dybt menneskelige. I Archive of Emotions and Experiences kommer vi som publikum til at følge registreringen af netop det, som Rønsholdt indfanger i sin musik.

Program

Niels Rønsholdt:  Archive of Emotions and Experiences,  del 2/2 UROPFØRELSE


Medvirkende

Lenio Liatsou


KLANG – Copenhagen Avantgarde Music Festival er Danmarks største og Skandinaviens næststørste, internationale festival for samtidsmusik, og fra den 29. maj til 8. juni 2018 afholdes festivalen for 10. år i træk i København.

KLANG – Copenhagen Avantgarde Music Festival 29. maj – 8. juni 2018

Facebook @cphavantgardemusicfestival / Instagram @klang_festival