spring til hovedindhold

Event afsluttet - Gik du glip af denne event?

Tjek disse håndplukkede kommende ud!For detaljer om tidligere event, bare rul ned.
Nærliggende begivenheder
Events fra samme kategori
Lignende oplevelser

Arkitekturpolitisk salon: Missing links i det bæredygtige byggeri

Afholdt event

Arkitekturpolitisk salon: Missing links i det bæredygtige byggeri

Fra DKK 65,00

Sted

Dato

20 sep 2018 kl. 09:00 - 12:00

Beskrivelse

Der er stadig lang afstand mellem de gode intentioner om at bygge bæredygtigt til virkelighedens byggeri. Hvad bremser de gode intentioner, og hvad skal der til for at accelerere de bedste idéer og nye innovationer? Kom til Arkitekturpolitisk Salon i Dansk arkitektur Center (DAC) – vi udpeger ’missing links’ i byggebranchen og sammen med forskere, professionelle, politikere og ikke mindst Bonderøven Frank Erichsen kan du være med til at binde intentioner og virkelighed sammen. 

Du kender allerede fakta: Byggeriet er noget af det, der belaster vores omgivelser allermest. Det gør det til trods for, at gode intentioner om bæredygtighed for længst har slået rødder i branchen. Men at ”forholde sig til bæredygtighed” eller ”bygge grønt” bliver nemt floskler i en branche, der skal og kan meget mere end det.

Og mange har faktisk forsøgt at tage skridtet videre. Men ambitiøse visioner og investeringer går alt for ofte til et sted mellem vision og virkelighed. Så hvilke tendenser er værd at forfølge i branchen, og hvordan kan politikere skabe de bedste forudsætninger for at forløse potentialerne?

Det kan du få svar på, når vi inviterer til Arkitekturpolitisk Salon i DAC. Salonen er et sted, hvor kompetente forskere og fagfolk giver dig et skarpt indblik i byggebranchens vigtigste tendenser lige nu, og hvordan de kan blive definerende for fremtiden.

Program

Salonen består af et plenumprogram efterfulgt af gruppesessioner, hvor deltagerne i mindre grupper får mulighed for at dykke længere ned i 3-4 temaer efter eget valg under guidance af en fagligt kyndig ankerperson.

Plenumprogram fra kl. 9.00 til 10.00 
• DAC byder velkommen sammen med Kirsten Brosbøl (S), formand for 2030-netværket
• Frank Erichsen alias Bonderøven sparker dagen ordentligt i gang med at udfordre vores opfattelse af bæredygtighed og andre livsaspekter (og hvad der ellers kan nås på 20 minutter)
• Vi får et skarpt overblik over de vigtige tendenser for det bæredygtige byggeri af Kim Haugbølle, forsker på Statens Byggeforskningsinstitut

Gruppesessioner fra kl. 10.00 til 11.45
• FN’s verdensmål (Sara Kruger Larsen, Global Compact)
• Bygningsreglementet og frivillige bæredygtighedsklasser (Michael Nielsen, Dansk Byggeri)
• Cirkulært byggeri (Kasper Guldager, 3XN/Circle House)
• Bæredygtighedscertificering (Kim Haugbølle, SBi/AAU)
• Nye teknologier og materialer (Simone Kongsbak, Smith Innovation)
• Eksisterende byggeri (Grith Bech-Nielsen, InnoBYG/TI Aarhus)

Der vil være en let forplejning undervejs og rig mulighed for både fagligt input og netværk.

Hvem er du? 

Måske er du rådgiver, arkitekt eller ingeniør, bygherre, embedsmand eller politiker. Eller også er du bare nysgerrig på, hvordan vi løser nogle af nutidens største udfordringer. Du er i hvert fald interesseret i at få konkrete bud på, hvad der skal til – politisk og strategisk – for at forløse byggebranchens potentialer.

Hvem står bag Arkitekturpolitisk Salon?

Salonen arrangeres i et samarbejde mellem DAC, 2030-netværket (Folketingets Tværpolitiske Netværk for Verdensmålene), Circle House og Statens Byggeforskningsinstitut på Aalborg Universitet. 

Arrangør

Dansk Arkitektur Center (DAC) er Danmarks nationale center for udvikling og formidling af viden om arkitektur, byggeri og byudvikling.

Lokation

DAC i BLOX /DAC in BLOX Dansk Arkitektur Center, Bryghuspladsen 10, 1473 København K

FAQ

  • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

    Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

    De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

    Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

  • Hvor finder jeg linket til et online event?

    På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

  • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

    Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .