Ars Nova Copenhagen: South of North - The Nordic Choir Expedition 2019

28 mar 2019 kl. 19:30 - 21:00

Garnisonskirken, Sankt Annæ Pl. 4, 1250 København

South of North - Ars nova Copenhagen og Paul Hillier

Musik fra en verden af gudeskabninger, mørke og mytologi til det daglige liv med naturens rasen og kærlighedens trængsler men også lykkelige ubekymrede momenter. Fremragende vokalmusik af komponisterne Wolfe, Victoria, Rautavaara, Nicolson, Macmillan og Maxwell-Davies samt udvalgte sange fra 1600-tallets Spanien. En rejse fra det spanske syden, over det nordligste Britannien og Orkney til Finland, hvor Rautavaaras fænomenale sange til tekster af den spanske poet Federico García Lorca knytter syd og nord sammen. Det er South of North.

Ekspeditionen flyver igen! 

I august 2016 arrangerede Ars Nova for første gang The Nordic Choir Expedition. Ars Nova, Det Norske Solistkor, Helsinki Kammerkor, og Eric Ericsons Kammerkör fyldte sammen Trinitatis Kirke i København til bristepunktet ved fire koncerter kulminerende i fremførelsen af Tallis 40-stemmige motet Spem in alium med særlig deltagelse fra DR Vokalensemblet. Og sidenhen flere succesfyldte koncerter i Oslo, Helsinki og Stockholm. Ars Nova og de andre deltagende ensembler er lykkelige over igen at kunne gennemføre ekspeditionen med rundhåndet støtte fra Nordisk Kulturfond og Nordisk Kulturkontakt. Denne gang besøger de fire ensembler Tampere Music Festival i Finland, Saint Magnus Festival på Orkney og Internationale Korbiënnale i Holland.
Det danske publikum skal dog ikke snydes! Derfor synger Ars Nova festivalprogrammet, der bærer titlen South of North, ved denne særlige koncert i Garnisonskirken i København den 28. marts.

ARS NOVA Copenhagen 

er et af verdens førende vokalensembler inden for især tidlig og ny musik. Ensemblet består af 12 professionelle sangere og dirigeres af kunstnerisk leder og chefdirigent Paul Hillier. Med en årlig koncertsæson i hele Danmark, tilbagevendende turnéer i udlandet, samt en lang række kritikerroste udgivelser er gruppen i dag mere efterspurgt end nogensinde. Gruppen har vundet en lang række priser, blandt andet en amerikansk grammy (musikkens Oscar), som én af blot fem danske vindere nogensinde.

Garnisonskirken 

er et af Københavns fineste koncertrum med en akustik perfekt afbalanceret til netop vokalmusik, så stemmernes harmoni fremstår knivskarpt. 

Koncertprogram:

Julia Wolfe (*1958)Guard my tongue
Peter Maxwell Davies (1934-2016)A Norse Pater Noster
Anon.Remember me my dear
Peter Maxwell DaviesSea Runes
Alasdair Nicolson (*1961)Celestial Kinsman
James Macmillan (*1959)The gallant weaver
Tomas Luis de Victoria (1548-1611)

Tre motetter:
Alma redemptoris mater
O magnum mysterium
Salve Regina

Sange fra 16-tallets spanske Cancioneros:

Anon.: La tricotea
Anon.: Si la noche haze escura
Anon.: Ay luna que reluzes!
Juan Vázquez: De los álamos vengo madre

Einojuhani Rautavaara (1928-2016)

Lorca Suite

Ars Nova Copenhagen
Dirigent: Paul Hillier
Sopran: Ann-Christin Wesser Ingels, Kate Macoboy, Carina Tybjerg Madsen
Alt: Elenor Wiman, Laura Lamph, Hanne Marie le Fevre
Tenor: Jakob Skjoldborg, Luís Toscano, Barry Fitzgerald-Lombardo
Bas: Jakob Soelberg, Danny Purtell, Mikkel Tuxen

Koncerten optages af DR P2 til senere udsendelse.

Alm.

DKK 120,00

+67

DKK 60,00

U-20

Gratis