spring til hovedindhold

Event afsluttet - Gik du glip af denne event?

Tjek disse håndplukkede kommende ud!For detaljer om tidligere event, bare rul ned.
Indlæser.....
 
 
Nærliggende begivenheder
Indlæser.....
 
 
Events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Lignende oplevelser

ART DRIVE til Odense // Filip Vest, Klara Lopez, Sigrid Stigsdatter & Luka Holmegaard

Event aflyst

ART DRIVE til Odense // Filip Vest, Klara Lopez, Sigrid Stigsdatter & Luka Holmegaard

Fra DKK 200,00

Sted

Dato

03 jun 2023 kl. 09:00 - 17:45

Beskrivelse

To udstillinger, to performances, oplæsning, bustur og frokost.

SKITSE inviterer sammen med Art Hub Copenhagen til en helt særlig ART DRIVE med billed- og performancekunstner Filip Vest, forfatter Luka Holmegaard, samt performerne Sigrid Stigsdatter og Klara Lopez.

Denne gang går turen til Odense og Filip Vests aktuelle udstilling Changing på udstillingsstedet M100 er udgangspunktet for dagens program og inviterede kunstnere.

Turen starter allerede i bussen, hvor forfatter Luka Holmegaard vil læse op både fra sit forfatterskab og fra en performativ tekst, han har skrevet til Changing. Dermed er scenen sat for bussens første stop i Odense, nemlig udstillingen, der med performance, lyd, lugt og installatoriske greb undersøger omklædningsrummet som et liminalt rum i et queer perspektiv. Titlen “Changing” er lånt fra det engelske ord “changing room” og peger på hvordan det ikke bare er tøjet der bliver skiftet, men også rummet, der skifter karakter og kroppe der forandrer sig, som når de ændres fra snavsede til rene, beklædte til afklædte, bevæger sig ind og ud af skabe og puberteter.

Filip Vest har skrevet en performance til udstillingen, hvor tiden i omklædningsrummet fryses og spørgsmålet er: Hvor længe kan man bruge på at tage sine sokker af for at udskyde det øjeblik, man skal i bruseren? Performancen bliver opført, mens vi er på besøg.

Efter M100 går turen videre til Kunstmuseum Brandts, hvor vi efter en vegetarisk frokost ser udstillingen Under Huden – en retrospektiv udstilling med den skelsættende franske kunstner, forfatter og aktivist Claude Cahun. I dagens anledning kan man også helt enestående opleve performerne Klara Lopez og Sigrid Stigsdatter fremføre et udsnit af deres værk Maybe it’s too long på Brandts, som binder en sløjfe om nogle af dagens oplevelser og temaer - transformation, identitet og selvbillede, her med særligt fokus på kroppens bevægelse mellem private og offentlige rum.

Samlet program for dagen:

Kl 9: (Afgang fra Art Hub Copenhagen; Halmtorvet 27, Kbh. V.) oplæsning i bussen v. forfatter Luka Holmegaard

Kl 11.15: M100, Changing, samt performance v. Filip Vest

Kl 13-14: Vegetarisk frokost på Kunstmuseum Brandts

Kl 14-15.30: Udstillingen Claude Cahun, Under Huden på Kunstmuseum Brandts inkl. udsnit af performanceværket Maybe it’s to long af Klara Lopez & Sigrid Stigsdatter.

Kl. 15.30-17.45: Bustur tilbage til København.

Samlet pris for hele turen inklusiv bustur, entre til Kunstmuseum Brandts, frokost inklusiv en drikkevare, samt performances; 200 kr.

Billetter skal købes senest d. 30. maj.


Filip Vest er uddannet MFA fra Malmö Kunstakademi i 2021 og har tidligere vist sit arbejde på Statens Museum for Kunst, Copenhagen Contemporary, Møstings, Nikolaj Kunsthal, Charlottenborg, Tallinn Kunsthal og for Manifesta13. Gennem performance, installationer, film og tekster undersøger han queer kærlighed, ensomhed og begær i det 21. århundrede. Ved at anvende øvelsesmetoder fra teatret tester han forholdet mellem tekst og krop og de måder, hvorpå vi konstant genforhandler vores identiteter og de narrativer, vi er en del af. Filip Vest er i residency hos Art Hub Copenhagen indtil juni 2023.

Luka Holmegaard (han/hen) er forfatter. Han er uddannet fra Forfatterskolen i 2013 og har siden da udgivet romaner, essays, digte og kritik. Hans seneste bog, Look, fik en flot modtagelse og er oversat til tysk. Han har modtaget et to-årigt arbejdslegat fra Velux-fonden og hans seneste to bøger blev begge nomineret til Politikens Litteraturpris.

Klara Lopez er multidisciplinær billedkunstner. Hun studerer i øjeblikket på Det Kongelige Danske Kunstakademis Billedkunstskoler og har en baggrund som danser. Hendes værker kommer til udtryk gennem flere medier, hvorigennem intimitet, distance, begær og afsky udforskes.


Fotokredit:

Filip Vest; Lisbeth Holten

Luka Holmegaard; Camilla Lohmann

CLAUDE CAHUN AND MARCEL MOORE, 1927, COURTESY OF THE JERSEY HERITAGE COLLECTIONSLokation

Art Hub Copenhagen, Halmtorvet 27, 1700 København

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .