Art Hub: Bogreception og talk: Kasper Hesselbjerg

eventet sluttede

Art Hub: Bogreception og talk: Kasper Hesselbjerg

Billetter fra Gratis

Sted

Dato

19 aug 2021 kl. 17:00 - 19:00

Beskrivelse

I forbindelse med den danske udgivelse af de to værker ”Afskedsbrev til Shan Tao” af Ji Kang og ”Hvad er en forfatter?” af Michel Foucault inviterer Art Hub sammen med kunstner og forelægger Kasper Hesselbjerg til reception og samtale om de to udgivelser.

Kasper Hesselbjerg har netop afsluttet et residency hos Art Hub. Hans kunstneriske praksis udfolder sig i krydsfeltet mellem skulptur, billede og tekst og inkluderer også bogudgivelser. De to aktuelle udgivelser fra Forlaget Emancipa(t/ss)ionsfrugten er de første i en ny serie.

Ved receptionen vil Hesselbjerg præsentere tankerne bag den serie, de to udgivelser indleder, åbne for overvejelserne om de to værkers indbyrdes sammenhænge og fortælle om, hvordan det giver mening at udgive dem som en del af hans kunstneriske praksis.

De to værker vil desuden blive præsenteret af deres respektive oversættere: Peter Borum, der har oversat ”Hvad er en forfatter?” fra fransk og Peter Damgaard, der har oversat ”Afskedsbrev til Shan Tao” fra kinesisk. Ingen af de to værker har tidligere været oversat til dansk.

Forsker, kurator og skribent Anne Kølbæk Iversen vil fungere som moderator for samtalen.

De to bøger kan begge købes ved receptionen eller efterfølgende bestilles hos din favorit boghandler.

Det er gratis at deltage i receptionen og talken, men det kræver tilmelding, tilmelding sker ved at hente en billet her på Billetto.

Kort om Kasper Hesselbjerg:

Kasper Hesselbjerg (1985) er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2013. Hans kunstneriske praksis udfolder sig i krydsfeltet mellem skulptur, billede og tekst. Her afsøger han præmisserne for mødet med genstandene i vores hverdag, og hvordan vi sammen med dem kan skabe betydning.

Kort om Afskedsbrev til Shan Tao af Ji Kang:

“Hvis De fortsat søger at presse mig med ind i embedsstanden — i forventning om at vi sammen skal stige i graderne og være til gavn og glæde for hinanden — så vil jeg ganske sikkert miste forstanden. Medmindre De nærer et dybt had til mig, forestiller jeg mig ikke at De ønsker at gå så vidt.”

Ji Kang (223–262) var en kinesisk digter, musiker og taoistisk filosof. Han er kendt som en af “De Syv Vismænd fra Bambuslunden,” der i en periode med politiske uroligheder trak sig tilbage fra samfundet for uforbeholdent at diskutere kunst og filosofi, skrive digte, spille musik og drikke vin. I deres tilbagetrækning lå et ønske om at slippe for intriger, korruption og en “bureaukratisk” tilværelse, men også et ønske om at bringe tingene tilbage i naturlig balance. Disse sammenkomster anses som et muligt arnested for begrebet “fri tale” (qingtan), der tilsigtede en form for åndelig diskussion fritaget pragmatiske hensyn — og derfor som udgangspunkt var i konflikt med de herskende idealer. I afskedsbrevet, der her er oversat og introduceret af Peter Damgaard, redegør Ji Kang for hvorfor han må takke nej til den stilling Shan Tao angiveligt påtænker ham, og hvorfor han i samme ombæring må afbryde deres forbindelse. Brevet er et forsvar for individuel frihed og rejser spørgsmål om hvordan man forholder sig til den givne samfundsorden, og hvad man som individ kan og ikke kan acceptere.

Kort om ”Hvad er en forfatter?” af Michel Foucault

“Det, man burde gøre, var at identificere det rum, der således er ladet tomt tilbage af forfatterens forsvinding, følge fordelingen af lakuner og revner og spejde efter de placeringer, de frie funktioner, som denne forsvinding lader komme til syne.”

Alle tekster skrives, men ikke alle tekster har forfattere, påpeger Michel Foucault i forelæsningen “Hvad er en forfatter?” fra 1969. At betragte skribenter som forfattere er at betragte deres tekst på en særlig måde. Det er at stille nogle bestemte spørgsmål og forvente nogle bestemte svar. Disse spørgsmål går ofte ud på at afkode forfatterens intention, men denne dyrkelse af ophav leder os kun på vildspor. I stedet foreslår Foucault at lade begrebet forfatterfunktionen erstatte ideen om forfatteren som en person. Forelæsningen kan således ses som et forsøg på at besvare nogle af de spørgsmål, der står tilbage efter Roland Barthes’ essay “Forfatterens død” fra 1967.

Arrangør

Art Hub er en faciliterende, eksperimenterende og netværksskabende kunstinstitution i København.

Vi tilbyder residencies for kunstnere, internationale udviklingsprogrammer, tværfaglige fællesskaber og offentlige events, som præsenterer og diskuterer kunstnerisk arbejde og forskning.

Art Hub er til for billedkunstnere, for forskere, for samarbejdspartnere og for alle, der er nysgerrige på samtidens kunst.

Lokation

Art Hub Copenhagen Art Hub Copenhagen, Halmtorvet 27, 1700 København

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .