ART-TALK - om at væve i kobber, tråd og genbrug

27 okt 2020 kl. 17:00 - 20:00

Art-talk
om at væve i kobber, tråd og genbrug
Få en seriøs passiar med kunstnerne bag udstillingen.

Tirsdag den 27. oktober
Vi mødes i Galleriet kl. 17.00
Kl.18.00 er der reserveret bord til os, - og så spiser vi sammen hos frk. Fryd.

Tilmeld dig en uformel snak med kunstnerne bag udstillingen, og fortsæt det uformelle samvær hos frk. Fryd over en fællesmiddag.

Marianne Schou Nielsen og Annette Graae
viser deres formidable gobeliner, relieffer og skulpturer. Det er en udstilling
af begavede kunstnere, der forstår at inddrage hverdag og historie i hvert kunstværk og giver tilskuerne plads, til at blive forbløffet og overrasket.
Når kobber fra Christiansborg slot bliver vævet til nye værker eller fund fra stranden får nyt spændende liv, - så er det meget dygtigt.


Marianne Schou Nielsen
er uddannet som håndvæver fra Annette Juels og Kim Navers vævestuer og på Det Kongelige Danske Kunstakademi på afdelingen for Mur og Rum, Bronze og Metalværkstedet, samt hos maler og grafiker Renè Tancula og lithograf Per Vendelbo.

Mariannes kobbergobeliner, relieffer og skulpturer udføres i metal, der er hendes foretrukne materiale.
Ofte er det kobber tagplader nedtaget fra historiske bygninger i København såsom fra Christiansborg slot eller  Glyptoteket. Pladerne skæres op til lameller som kantslibes og væves på kæde af kobber eller rustfrit stål. Skulpturerne mønstres geometrisk i væven, og transformeres i den senere proces til rumlig, poetisk form.

Annette Graae arbejder med Gobeliner og objekter.
Annette Graae er uddannet med svendebrev fra Kirsten – og John Bechers væveværksted, Nærum og Jette Gemzøes væveværksted København fra 1964 – 1967. Debut på Kunstnernes Efterårsudstilling, KE i 1970

Hun har længe været inde i et forløb, hvor hun væver gobeliner på 200 x 300 cm.  Motiverne er havet og himlen, materialerne er hør, japansk viscosebehandlet papirgarn, rami, silke, bomuldstråd, effekt- og hestehårsgarn - garnerne er sprøde og vævningen let.

I objekterne arbejders med metaltråd, trælaminat, malede baggrunde, effektgarn, vævede dele, forunderlige træstykker, som hun finder på stranden - måske sammen med et trawl. Hun kan lide genbrugstanken i sine objekter. Små sarte objekter vises i specialudførte akrylkasser.

Arrangør: Farum Kulturhus

Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke