Art Week på Glyptoteket og Copenhagen Contemporary

25 maj 2019 kl. 11:00 - 18:00

Glyptoteket og Copenhagen Contemporary, Dantes Plads 7 og Refshalevej 173A, København

Oplev kroppen på nye måder, når Glyptoteket og Copenhagen Contemporary under Art Week inviterer på performance, dans, omvisninger og masser af kunst.

Med en samlet billet kan du opleve Glyptotekets særudstilling ”Perfect Poses?” og Copenhagen Contemporarys udstilling ”LENGUA LLORONA” af Donna Huanca.

Program lørdag d. 25. maj

Kl. 14 på Glyptoteket
Tag med på en sanselig skulpturvandring i særudstillingen Perfect Poses? Vi sætter mesterværkerne i et nyt lys og bringer kropsidealer, kønsroller og nøgenhed til debat.
Varighed: 45 minutter.

Kl. 11-14 og 15-18 i bus 9A
Rejsen mellem Glyptoteket og Copenhagen Contemporary er en kunstoplevelse i sig selv, når kunstner, Nanna Lysholt Hansen indtager bus 9A med performanceværket Sen_sing_inannainanna. Her kropsliggør hun rejsens mytologiske og nutidige betydning med udgangspunkt i den sumeriske gudinde Inannas rejse og nedstigning, død og genfødsel.

Kl. 16 Copenhagen Contemporary
Oplev særudstillingen ”LENGUA LLORONA” af den boliviansk-amerikanske kunstner Donna Huanca. CC inviterer på tur i totalinstallationen, hvor skulpturer, malerier, sand, dufte og lyde aktiverer kroppen og kalder på alle sanser.
Varighed: 30 minutter

PRIS
Voksne: 130 kr. + gebyr for entré til begge udstillinger. (Billetten fungerer ikke som rejsehjemmel)
Børn (u. 18): gratis

Billetten giver adgang til de to programpunkter på hhv. Glyptoteket og CC. Det er ikke muligt at deltage i den ene kulturinstitutions program med en almindelig entrébillet til det pågældende sted.

Billetter kan købes via Billetto her, i Glyptotekets museumsbutik eller i billetsalget på CC. Bemærk, at gratis billetter også skal bestilles eller afhentes på Glyptoteket eller CC. Der er ingen særlig rabat for årskortholdere.

Billetten giver adgang til at opleve Glyptotekets og CC’s udstillinger hele dagen.
Billetten fungerer ikke som rejsehjemmel, så du skal selv betale busbilletten.

OM PERFECT POSES?
Udstillingen zoomer ind på kunstscenen i Paris fra Den Franske Revolution i 1789 til Første Verdenskrig. Oplev hovedværker af de mest betydningsfulde franske billedhuggere herunder Carpeaux, Dalou, Rodin og Maillol. Du kan udforske kroppens mange udtryk og finde din perfekte positur.

OM LENGUA LLORONA
Udstillingen af den internationalt anerkendte boliviansk-amerikanske kunstner Donna Huanca er den første performance-baserede udstilling på CC. Udstillingen sætter gennem maleri, skulptur, duft, lyd og performance fokus på menneskets kropskultur samt forhold til natur, oprindelse, hukommelse og tid.

Om Sen_sing_inannainanna (Bus 9A)
Under Art Week 2019 bliver rejsen mellem Glyptoteket og Copenhagen Contemporary en kunstoplevelse i sig selv. Nanna Lysholt Hansen vil med performanceværket Sen_sing_inannainanna (9A) kropsliggøre rejsens mytologiske og nutidige betydning. Performancen udfolder sig på en kontinuerlig, gentagende, cyklisk rejse i bus 9A mellem de to kunstinstitutioner i København, som begge under Artweek viser udstillinger, hvor kroppen er i fokus.

Med udgangspunkt i den sumeriske gudinde Inannas rejse og nedstigning, død og genfødsel kropsliggør Nanna Lysholt Hansen en nutidig version af gudinden som ’cyborg goddess’. På en rejse gennem tid fra oldtidsmyte til teknologisk fremtid og et konkret ’nu og her’ bevæger kroppen og bussen sig gennem byens rum. Iført bærbar audio playback teknologi og en tætsiddende altomsluttende dragt er kroppen både fuldt tildækket og nøgen, kropsligt og teknologisk konstitueret. Grænser mellem det offentlige og private rum nedbrydes i performancens gensidige forhandling med bussens interiør og andre rejsende.

Nanna Lysholt Hansen
Den danske kunstner Nanna Lysholt Hansen bor og arbejder i København. Hendes værker beskæftiger sig med kroppen gennem live performance og installationer af medieret materialer og hybride teknologiske former. Lysholt Hansen undersøger forholdet mellem krop, rum, mediering og nye teknologier i værker, hvor kunstnerens egen krop bliver undersøgelsesværktøjet.

Performance
Hvor:
I bus 9a mellem Glyptoteket og Copenhagen Contemporary
Hvornår:
lørdag d. 25. maj 2019 kl. 11-14 & 15-18
Pris: almindelig busbillet