Andre events fra arrangøren
Indlæser.....
 
 
Andre events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Anbefalede events
Indlæser.....
 
 

Asger Schnack Prisen 2020

Afholdt event

Asger Schnack Prisen 2020

Fra DKK 100,00

Beskrivelse

”Vi opfatter det som en kunstnerisk handling at kommunikere, at gøre tekst tilgængelig. Vi kommer med det usete, det ny, der sætter af fra det gamle, det ukendte, mørkets bogstaver.” – Asger Schnack 

Sidste år indstiftede vi Asger Schnack Prisen, og i år uddeler vi den!

Kæmpe tillykke til de 3 nominerede: Forlaget Korridor, Møllegades Boghandel og kunstner og grafiker Åse Eg 👏

Kom med og lad os i fælleskab fejre ildsjælene, de små forlag, den store litteratur ❤️ Vi ruller den røde løber ud!

PROGRAM

17.30: Dørene åbner

18.00-19.00:

Velkommen & præsentation af nomineret

Præsentation af Bogvennen v/Christian Kaaber, Forening for Boghaandværk

Bue C. Peitersen, Kronstork

Præsentation af nomineret

Karen Stenlev, Forår

Inger Christine Løwe, Arkiv for Detaljer

Tomas Lagermand Lundme, Vandkunsten

Præsentation af nomineret

PAUSE

19.15-20.30:

Marianne Larsen, Asger Schnacks Forlag

Koncert med BishBusch

Tale

Uddeling af pris & tak for i aften

🍾🥂Johan Borups Højskole står for barsalg 🍾🥂

NB! Begrænset antal billetter på grund af Corona-restriktioner. Pris: 100 kr. 👉 https://billetto.dk/e/asger-schnack-prisen-2020-billetter-491140

P.S. billetindtægterne går til de optrædendes honorar 💵

__________

OM ASGER SCHNACK PRISEN

Prisen gives til en dansk aktør, som på en generøs, begejstret og talentfuld måde arbejder for litteraturen og de små, uafhængige danske forlag. Juryen består af litteraturanmelder Kamilla Löfström, forfatter og forlægger Lars-Emil Woetmann Nielsen forfatter og billedkunstner Morten Søndergaard, bibliotekar og litteraturformidler Thomas Vang Glud og udstillingsleder Karen Elsebeth Jensen, der repræsenterer Lille Bogdag. Vinderen modtager 5.000 kr. samt et originalt kunstværk skabt af billedkunstner Anders Bonnesen efter devisen ”et unikum til et unikum”.

Juryens motivationer:

🔹 Forlaget Korridor

Man kender forlaget Korridor på dets elegante boghåndværk, litterære kvalitet og internationale udsyn. Forlaget står selv for en stor del af det grafiske arbejde og de håndlavede bøger, men de samarbejder også med kunstnere og værksteder. Et af forlagets seneste tiltag er novellaserien, som præsenterer japansk og kinesisk samtidslitteratur af høj kvalitet til danske læsere i et lettilgængeligt format. Her har forlaget involveret de bedste oversættere i serien, der også fungerer som kuratorer for seriens titler. I det hele taget er forlaget forbilledligt i forhold til at samarbejde på kryds og tværs af kunstformer og fag. Derudover er forlaget altid klar på at opsøge nye arbejdsfællesskaber inden for mikroforlagsmiljøet, der kan udvide og udbrede oplevelsen med litteratur fra små forlag i en større offentlighed.

🔹 Møllegades Boghandel

Som frivilligt drevet boghandel med fokus på udgivelser fra uafhængige forlag viser Møllegades boghandel, at der netop ikke er en modsætning mellem uafhængighed og litterær kvalitet, og den har fra begyndelsen dannet vigtig infrastruktur for de små forlag. Den skiftende gruppe af frivillige er altid medlæsende på de nye uafhængige udgivelser og er en absolut vigtig pille – ikke mindst med sommerfestivalen ’Lyse nætter’ – for det levende litteraturliv i Møllegade, hvor de små, smalle, uafhængige forlag holdes højt.

🔹 Åse Eg

Åse Eg er en talentfuld billedkunstner, grafisk designer og bogtilrettelægger. Derudover er hun medstifter og redaktør af kunsttidsskriftet Pist Protta, der har eksisteret siden 1981. Egs nysgerrighed, materialeforståelse og blik for bogen som objekt kommer tydeligt til udtryk i hendes arbejde med bogtilrettelæggelse. At stå med en bog tilrettelagt af Åse Eg er en oplevelse i sig selv, hvor alt fra typografi, papir, indbinding og selve måden at bladre i bogen på går op i en højere enhed. Eg har i snart 40 år leveret stilsikkert og delikat bogdesign, der flere gange er blevet udvalgt af Forening for Boghåndværk til Årets Bedste Bogarbejde. Senest med Tractatus Philosophico-Poeticus af Signe Gjessing udgivet af Forlaget Vandkunsten.

Arrangør

Lille Bogdag er en uformel hyldest til alle de fantastiske bøger, der i disse år ser dagens lys på mindre, danske kvalitetsforlag.

Lokation

Johan Borups Højskole Johan Borups Højskole, Frederiksholms Kanal 24, 1220 København

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .

Oplev Mer