AT BADE I KLANGEN

07 feb 2016 kl. 16:00 - 18:00
Billetter DKK 50,00 - DKK 120,00
Billetter DKK 50,00 - DKK 120,00

Athelas Sinfonietta og Ars Nova Copenhagen præsenterer AT BADE I KLANGEN

Det er ikke så tit det sker - men nu lykkes det at få de to specialensembler indenfor henholdsvis kormusik og ny kompositionsmusik på scenen til en fælles koncert med musik fra Norden.

Athelas og Ars Nova har før slået pjalterne sammen på en række fælles koncertprojekter og vil nu gentage det gode samarbejde ved at præsentere samarbejdsprojekter, der strækker sig helt ind i 2017.

De to ensembler forener kræfterne med udspring i ideen om "det nordiske sinds univers" men med fire meget forskellige bud på, hvad dette univers indeholder!

Program:
Per Nørgård (1932-): Singe die Gärten mein Herz (1974)
Kaija Saariaho (1952-): Écho! (2007) og Tag des Jahrs (2001)
Benjamin Staern (1978-): Bells and Waves (2010)
Ole Buck (1945-): naacal (uropførelse)


Der tages udgangspunkt i Per Nørgårds forunderligt smukke værk Singe die Gärten, mein Herz, et værk der er i familie med den kanoniske 3. symfoni, og som i lighed med symfonien og andre Nørgård-værker fra begyndelsen af 70 ́erne benytter tekster af Rilke som forlæg for musikken. Det er dette værks på en gang romantisk tonale og fritsvævende klang, der har inspireret til koncertens titel: "At bade i klangen".

Dette klangbad fortsættes i to korsatser af finske Kaija Saariaho, modtager af Sonningprisen i 2011. Hendes karakteristiske rige, polyfoniske strukturer er ofte skabt i kombinationen af levende musik og elektronik, hvilket også er tilfældet i Echo! og Tag des Jahrs.

Den yngre svenske komponist Benjamin Staern modtog i 2011 de svenske musikforlæggeres pris for sin kammersymfoni Bells and Waves, et virtuost stykke i 5 satser, der, udover at være næsten selvbiografisk i sit udspring, også er et vittigt, frækt og helt-ude-af-tiden værk, der tillader sig hvad som helst.

Koncerten slutter med en stor uropførelse af naacal - et nyt værk af Ole Buck skrevet til Ars Nova og Athelas. Buck skriver: ”Stykket er skrevet ud fra klangen alene uden andre associationer end til en urklang. Absolut musik i modsætning til programmusik. Og dog: jeg hørte stykket som noget der stammede fra en fjern, fjern fortid. Forenet med den opmærksomhed i nuet, som stilheden i den omgivende natur giver mig. En stilhed uden tid. Kilden til menneskets oprindelige sprog — naacal“.

Koncerten ledes af den svenske dirigent Jakob Hultberg.


Koncerten bliver sendt i P2 tirsdag d. 16 februar kl. 19.20 og kan bagefter genhøres på dr.dk/P2koncerten

Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke