spring til hovedindhold

Event afsluttet - Gik du glip af denne event?

Tjek disse håndplukkede kommende ud!For detaljer om tidligere event, bare rul ned.
Indlæser.....
 
 
Nærliggende begivenheder
Indlæser.....
 
 
Events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Lignende oplevelser

AT BADE I KLANGEN

Afholdt event

AT BADE I KLANGEN

Fra DKK 50,00

Sted

Dato

07 feb 2016 kl. 16:00 - 18:00

Beskrivelse

Athelas Sinfonietta og Ars Nova Copenhagen præsenterer AT BADE I KLANGEN

Det er ikke så tit det sker - men nu lykkes det at få de to specialensembler indenfor henholdsvis kormusik og ny kompositionsmusik på scenen til en fælles koncert med musik fra Norden.

Athelas og Ars Nova har før slået pjalterne sammen på en række fælles koncertprojekter og vil nu gentage det gode samarbejde ved at præsentere samarbejdsprojekter, der strækker sig helt ind i 2017.

De to ensembler forener kræfterne med udspring i ideen om "det nordiske sinds univers" men med fire meget forskellige bud på, hvad dette univers indeholder!

Program:
Per Nørgård (1932-): Singe die Gärten mein Herz (1974)
Kaija Saariaho (1952-): Écho! (2007) og Tag des Jahrs (2001)
Benjamin Staern (1978-): Bells and Waves (2010)
Ole Buck (1945-): naacal (uropførelse)


Der tages udgangspunkt i Per Nørgårds forunderligt smukke værk Singe die Gärten, mein Herz, et værk der er i familie med den kanoniske 3. symfoni, og som i lighed med symfonien og andre Nørgård-værker fra begyndelsen af 70 ́erne benytter tekster af Rilke som forlæg for musikken. Det er dette værks på en gang romantisk tonale og fritsvævende klang, der har inspireret til koncertens titel: "At bade i klangen".

Dette klangbad fortsættes i to korsatser af finske Kaija Saariaho, modtager af Sonningprisen i 2011. Hendes karakteristiske rige, polyfoniske strukturer er ofte skabt i kombinationen af levende musik og elektronik, hvilket også er tilfældet i Echo! og Tag des Jahrs.

Den yngre svenske komponist Benjamin Staern modtog i 2011 de svenske musikforlæggeres pris for sin kammersymfoni Bells and Waves, et virtuost stykke i 5 satser, der, udover at være næsten selvbiografisk i sit udspring, også er et vittigt, frækt og helt-ude-af-tiden værk, der tillader sig hvad som helst.

Koncerten slutter med en stor uropførelse af naacal - et nyt værk af Ole Buck skrevet til Ars Nova og Athelas. Buck skriver: ”Stykket er skrevet ud fra klangen alene uden andre associationer end til en urklang. Absolut musik i modsætning til programmusik. Og dog: jeg hørte stykket som noget der stammede fra en fjern, fjern fortid. Forenet med den opmærksomhed i nuet, som stilheden i den omgivende natur giver mig. En stilhed uden tid. Kilden til menneskets oprindelige sprog — naacal“.

Koncerten ledes af den svenske dirigent Jakob Hultberg.


Koncerten bliver sendt i P2 tirsdag d. 16 februar kl. 19.20 og kan bagefter genhøres på dr.dk/P2koncerten

Lokation

Borups Højskole, Frederiksholms Kanal 24, 1220 København K

FAQ

  • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

    Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

    De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

    Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

  • Hvor finder jeg linket til et online event?

    På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

  • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

    Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .