At gå med detektor - Særomvisning på Lejre Museum

01 sep 2019 kl. 13:00 - 15:00

Lejre Museum, Orehøjvej 4B, 4320 Lejre

Mærk suset fra fortiden og tag med på en spændende udstilling i Lejre Museums udstilling. 

Guldskatten, Odin-figuren og Mannerup-skatten. Det er et lille udsnit af nogle de fund, som Tommy Holmegaard Olesen har fundet med detektor. Lokalt omtales han ofte som dyrlægen, men hans frivillige timer på markerne med detektor og hans motivation for vores fælles historie har haft stor indflydelse på, hvad vi i dag ved om oldtidens magtcenter i Lejre.

Den første søndag i september inviterer Lejre Museum indenfor til en unik omvisning i anledningen af årets pop up-udstilling, der sætter fokus på detektorarkæologien og det frivillige arbejde og den motivation, som fundene er udtryk for. Tommy vil fortælle om sine vilde og historieskrivende oplevelser, detektorarkæologien som dicilpin og hvad det er for et billede af historien om Lejre, som han efterhånden kan stykke sammen.

Omvisning vil både tage publikum med op til det store hal-område vest for museet, hvor Tommy en septemberdag i 2009 fandt den mytiske og verdenskendte figur, ‘Odin fra Lejre’, og invitere publikum ind i både museets permanente udstilling ‘Sagnkongernes Lejre’ og årets pop up-udstilling ‘At gå med detektor - Suset fra fortiden’. Begge udstillinger byder på flere af Tommys fund, hvortil han vil knytte historien om, hvordan han fandt dem - og det kick, som det giver at finde den historie, som ligger gemt under mulden.

Der vil efter omvisningen være mulighed for at gå på opdagelse på egen hånd i udstillingerne. Pop up-udstillingen ‘At gå med detektor - Suset fra fortiden’ er udviklet i samarbejde med Nationalpark Skjoldungernes Land. 

Læs mere om udstillingen her