"At læse Karen Blixen". Blixen-læsekreds på Rungstedlund. Oplæg-diskussion-perspektivering.

24 nov 2019 kl. 14:00 - 16:00

Karen Blixen Museet, Rungsted Strandvej 111, 2960 Rungsted Kyst

Karen Blixen er ubetinget en af de mest interessante danske forfatterpersonligheder, hvilket man får et uudsletteligt indtryk af ved et besøg på museet. Med denne læsekreds vil vi fordybe os i hendes fortællinger og pege på nøgler der kan åbne dette til tider svært tilgængelige forfatterskab. Blixen er i sine fortællinger om maskespil og identitet mere underfundig og postmoderne end nogen: " Hun er meget gammeldags, fuldstændig up to date og langt forud for sin egen tid... Og en stor humorist."

Læsekreds møderne er planlagt til foreløbig tre søndagseftermiddage, hvor der hver gang startes med et oplæg om dagens tekst(er) ved mag. art Ivan Z. Sørensen, hvorefter der bydes op til deltagernes indbyrdes diskussion. Afsluttende perspektivering og opsamling.

Søndag 24.11 kl. 14.00-16.00: " Den unge Mand med Nelliken" og "En opbyggelig historie", Vinter - Eventyr, 1942. 

De to Vinter- Eventyr udgør en slags ramme i bogen og leder alene derved ind i Karen Blixens fabulerende fortællermåde - og videre lige ind i Tusind og én nat,som der også i " En opbyggelig historie" direkte refereres til- og leges med: der fortælles om en digter, der af en ven hører en Tusind og én nat-agtig historie...Og så lyder de sidste ord i Vinter- Eventyr: "Man kunde faa en god Historie ud af den." Hvad er meningen med de historier.  

Begrænset deltagerantal