Athelas Sinfonietta har arbejdet tæt sammen med og bestilt værker hos komponisten Simon Christensen flere gange. Senest i februar 2019, hvor de uropførte komponistens store værk Ensemble. Et sådant samarbejde viser, at det kan betale sig for alle involverede – komponist, ensemble og publikum – at musikere og komponister får lov at mødes, brydes og udvikle sammen. Endnu en frugt af dette samarbejde uropføres ved koncerten her: Carved in Stone. En ny mulighed for at lade sig indfange af Christensens komplekse, stædige og helt særlige verden af rytmer og klange.

Skovens lyde, skovens indbyggere, de store og små klangskabere fra trætoppe til fluevinger, forestillingen om røddernes indbyrdes konversation. Det er de lydlige inspirationskilder til Tjøgersens Klaverkoncert. Hun har undersøgt og udviklet klaverspilleteknikerne sammen med koncertens solist og værkets bestiller, Ellen Uglevik, og publikum får lov at følge med helt ind i klaveret på den live-video, der er en del af værket.

Georg Friedrich Haas’Remixhar titlen efter det ensemble, der bestilte værket: Remix-Ensemble fra Porto, men titlen kunne også være en beskrivelse af, hvordan værket er opbygget. Haas har taget figurer, mønstre, motiver mm. fra tidligere værker og brugt dem i nye konstellationer, sat dem sammen, så de fik nye omgivelser. Han fortæller selv, at værket endte med at blive ekstremt koncentreret og dermed vældig krævende for de udøvende.


PROGRAM
Simon Christensen: Carved in Stone (uropførelse)
Kristine Tjøgersen: Klaverkoncert
Georg Friedrich Haas: Remix


*Har du lyst til at opleve flere koncerter på årets KLANG-Festival? - så læs mere om årets “Rabatbillet” på http://klang.dk/2020/billetter/.

(Du kan også købe billetter med rabat hvis du er studerende.)

KLANG – Festival er Danmarks største, internationale festival for samtidsmusik. Siden 2009 har KLANG været en fast bastion i dansk kulturliv. Pga. coronakrisen finder KLANG i år sted 30/10-8/11 og kan opleves på en række spillesteder i hovedstadsområdet.

Læs seneste opdateringer om hvordan KLANG-Festivalen passer på dig under de nuværende coronarestrikstioner på klang.dk

KLANG – Copenhagen Avantgarde Music Festival er Danmarks største og internationale festival for samtidsmusik, fra den 30. maj til 10. juni 2019 afholdes festivalen for 10. år i træk i København.
Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke