Athelas Sinfonietta

Julius Thomsens Gade 1, 1974 Frederiksberg
27 maj 2021 kl. 19:30 - 20:30

ÅBNINGSKONCERT MED 4 HELT NYE VÆRKER

Det bliver en aften i uropførelsernes tegn, når KLANG Festival åbner med Athelas Sinfonietta på scenen i Konservatoriets Koncertsal. Med sig har de den erfarne franske dirigent Pierre-André Valade, der er specialist i ny musik, og to kompromisløse solister i form af saxofonist Oriol Pares og violinist Anne Søe.

Tyler Futrell, der har skrevet Fresh Air specielt til Athelas Sinfonietta og Anne Søe, bor i Oslo, og det samme gælder Aron Dahl, der kommer til København med et nyt værk for saxofon og ensemble. ALT FLYTER (phanta rei) – et værk om glæde, repetition, sanselighed og forandring – handler om livet, og hvordan man altid ender tilbage ved udgangspunktet, men hver gang med en ny forståelse af sig selv og verden.

Mads Emil Dreyer udforsker i Miniature 3 opløsningen mellem akustiske og elektroniske lydkilder. Med små transducere sender han sinusbølger fra MIDI-keyboards ud gennem strygere og klokkespil, der på den måde bliver til en slags hybridinstrumenter. Musikken, der opstår, er karakteristisk blid og enkel; i centrum står et roligt motiv, som bliver genstand for let forvrængning i ensemblet.

Også i Kirsten Milenkos Skin Deep mødes modsætninger. Musikken er inspireret af det norske folkeeventyr Østen for Solen og Vesten for Månen, og i Milenkos version bliver den populære fortælling til en skyggejagt, hvor lys og mørke presses sammen mod hinanden ligesom olie og vand, indtil et nyt og forunderligt materiale kommer til syne.

Dirigent: Pierre-André Valade

Saxofon: Oriol Pares

Violin: Anne Søe


PROGRAM

Mads Emil Dreyer

Miniature 3 – UROPFØRELSE

Aron Dahl

ALT FLYTER (phanta rei) – UROPFØRELSE

Kirsten Milenko

Skin Deep – UROPFØRELSE

Tyler Futrell

Fresh Air – UROPFØRELSE
OBS! Bemærk, at kun ansatte og studerende ved DKDM kan booke en gratis billet. DKDM studie- eller personalekort skal fremvises sammen med billetten i døren.Har du lyst til at opleve flere koncerter på årets KLANG-Festival? Så læs mere om årets “Rabatkort” på klang.dk Du kan også købe billetter med rabat, hvis du er studerende.

KLANG – Festival er Danmarks største internationale festival for samtidsmusik. Siden 2009 har KLANG været en fast bastion i dansk kulturliv. I år finder KLANG sted 27/5 - 5/6 og kan opleves på en række spillesteder i hovedstadsområdet.

Læs seneste opdateringer om hvordan KLANG passer på dig under de nuværende coronarestriktioner på klang.dk

KLANG – Copenhagen Avantgarde Music Festival er Danmarks største og internationale festival for samtidsmusik, fra den 30. maj til 10. juni 2019 afholdes festivalen for 10. år i træk i København.
Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke