spring til hovedindhold

Event afsluttet - Gik du glip af denne event?

Tjek disse håndplukkede kommende ud!For detaljer om tidligere event, bare rul ned.
Nærliggende begivenheder
Events fra samme kategori
Lignende oplevelser

Athelas Sinfonietta Copenhagen / Per Nørgård - 90 års fødselsdag

Afholdt event

Athelas Sinfonietta Copenhagen / Per Nørgård - 90 års fødselsdag

Fra DKK 100,00

Sted

Dato

12 jul 2022 kl. 19:30 - 20:30

Beskrivelse

Også i Athelas vil vi markere og fejre en af vor tids største komponister, når han fylder 90 år!

Per Nørgård har været et lysende forbillede og ideal for en eller to generationer af musikere og komponister med hans usædvanligt åbne tilgang til musik og usædvanlige skaberkraft, der både har taget os ud i uendeligheden og helt ind i det skrøbelige menneskelige sind.

Det er kun to værker på aftenens program, men det er to af de bedste fra hans enorme værkliste:
Nova Genitura og Seadrift – to værker der, når de spilles ved samme koncert, kaldes ”Den Himmelske og den jordiske kærlighed”.

”Nova Genitura” besynger Havets Stjerne og Jomfru Maria, med brug af Nørgåds Maria-hymner, mens ”Seadrift” i to satser beskriver en situation fra et digt af Walt Whitman med to fregatfugle der først er sammen og lykkelige, mens i 2. sats den ene sidder forladt tilbage og skriger sin smerte ud i krumhornet til sidst.

Værkerne er for en subtil blanding af gamle og moderne instrumenter: Cembalo, krumhorn, blokfløjte, violin, cello, guitar og slagtøj – samt en sopransolist der denne gang er skønne Nina Bols Lundgren.

Frederik Støvring dirigerer begge værker.

Koncerten varer kun 45 minutter.

Medvirkende
Athelas Sinfonietta Copenhagen
Nina Bols Lundgren, solist
Frederik Støvring, dirigent

Program:
Per Nørgård (1932- ): Nova Genitura (1975)
Per Nørgård (1932- ): Seadrift (1978)

Lokation

Musikhuset København Musikhuset København, Vesterbrogade 59, 1620 København

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .