spring til hovedindhold

Event afsluttet - Gik du glip af denne event?

Tjek disse håndplukkede kommende ud!For detaljer om tidligere event, bare rul ned.
Events du har kigget på
Indlæser.....
 
 
Andre events fra arrangøren
Indlæser.....
 
 
Andre events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Anbefalede events
Indlæser.....
 
 

Athelas Sinfonietta / Miramondo Multiplo: Europæiske trendsættere I

Afholdt event

Athelas Sinfonietta / Miramondo Multiplo: Europæiske trendsættere I

Fra DKK 170,00

Sted

Dato

04 mar 2023 kl. 16:00 - 17:10

Beskrivelse

Introduktion til koncertens program kl. 15.30 i Festsalen i Musikhuset.

Gå ikke glip af dirigent Robert Houssart, der præsenterer komponist Olga Neuwirth og Martin Hamann fortælle om Schönberg og dennes betydning for ’det modernes gennembrud.

Denne koncert er den første i en ny serie, ATHELAS præsenterer gennem 2023 og 2024. Du kan opleve eller genopleve nogle af de største mesterværker fra det tyvende århundrede. Mesterværker, der har defineret et nybrud, og i dag står som milepæle for vores samtidige kompostionsmusik. Og så kan du møde nogle af de komponister, der lige nu er trendsættende for europæisk kompositionsmusik.

Og hvad er mere oplagt end at starte denne serie i Østrig? Hvor Schönbergs atonalitet og ekspressionisme skød det moderne i gang, og hvorfra Olga Neuwirth kommer – en af de samtidige komponister, der fremhæves som europæisk trendsætter.

Arnold Schönbergs første kammersymfoni blev færdig i 1906 og uropført den 8. februar 1907 i Wien. Schönberg dirigerede selv værket nogle år senere ved den siden så omtalte ’Skandalkonzert’, hvor koncertens program bestående af atonale værker og ekspressionistiske eksperimenter fik publikum til at udvandre fra Musikvereinens store sal i Wien. Det moderne var sprunget ud i fuldt flor på den mest reaktionære musikscene i Europa! Schönbergs Kammersymfoni for 15 soloinstrumenter hører til blandt værker fra Schönbergs tidlige karriere, hvor komponisten indkredser det atonale ekspressionistiske udtryk, der senere kommer til at definere hans virke. Kammersymfonien er et enkeltsatsværk med en varighed på ca. 20 minutter.

Olga Neuwirth
Præcis som Arnold Schönberg er også Olga Neuwirth maler og multikunstner. Og også som Schönberg gjorde, har hun sat den østrigske avantgardistiske kompositionsmusik på plakaten i Europa. Hun hører aktuelt til blandt de mest anerkendte europæiske komponister indenfor samtidig europæisk kompositionsmusik. I Danmark er hun fortsat et ubeskrevet blad – det laver vi i ATHELAS nu om på.

Ved denne koncert præsenterer vi en del af den værk-cyklus, som hun skrev på baggrund af 249 dages Corona-pandemi-koncertforbud. Den samlede cyklus består af fem dele, hvor ATHELAS ved denne koncert præsenterer den anden del, CoronAction II. Et værk, der går tæt på komponistens egen sindstilstand efter pandemien lukkede verden ned. Klaveret er i midten af kompositionen – som en isoleret ø - omkredset på behørig afstand af fløjte og klarinet, violin og bratsch.

Miramondo multiplo
Olga Neuwirths Miramondo multiplo er blevet kaldt en af de mest betydelige samtidige kompositioner i Europa.

Olga Neuwirth selv arbejdede frem mod en karriere som solotrompetist, da en skade i kæben forårsaget af en bilulykke, satte en brat stopper for denne drøm. Med et dybt forankret kendskab til instrumentet skubber hun i værket trompetisten til det yderste gennem værkets fem satser. De fem satser er som en kakofoni eller et klangmæssigt kameraobscura, der kaster spejlinger af fortidens fragmenter – som om værket giver os mulighed for at se på verden fra forskellige perspektiver.

“In her 20-minute work for trumpet and orchestra, Neuwirth does not employ the concerto principle in the sense of rival friction. Rather, she creates, as in a kaleidoscope, a fulfilled ideal of peaceful cooperation, of coexistence based on freedom… The five movements draw the listener into a labyrinth of memories, where Handel’s Lascia ch’io piango meets the fanfare out of Mahler’s 5th symphony, and snatches of a Stravinsky march meet the jazz idiom of Miles Davis… the solo protagonist is led via numerous uncertainties, dangers and delusions to freedom.” (Julia Spinola, Frankfurter Allgemeine Zeitung, 23 Aug 2006)

Program:
Arnold Schönberg - Kammersymfoni Nr. 1 op. 9, für 15 solo instrumenter (20 min.)
Olga Neuwirth - CoronAtion II: Naufraghi del mondo che hanno ancora un cuore – cinque isole della fatica", pour flûte, clarinette, piano, violon et alto (7. Min)
Olga Neuwirth - Miramondo multiplo (23. min.)

Medvirkende:
ATHELAS sinfonietta Copenhagen
Solist: Ales Klancar, trompet (SL)
Dirigent: Robert Houssart (NL)

UNGDOM OG STUDIEBILLET

Du kan mod fremvisning af studiekort eller dokumentation for, at du er under 25 år, købe billetter til 70 kr. i døren. Hvis du vil være helt sikker på, at der er en billet til dig i døren selvom der skulle blive udsolgt, kan du reservere en ungdomsbillet/studiebillet ved at sende en mail til info@athelas.dk.

Lokation

Musikhuset København, Vesterbrogade 59, 1620 København

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .