Aviaja Lumholt CPH Jazzfestival Nordic Wave

08 jul 2017 kl. 20:00 - 22:30

Kulturstationen Vanløse, Lindehøjen, 2720 Vanløse


Dragende, drømmende, sfærisk vokaljazz med inuit world-musik referencer. Her er Blødt svungne melodier, øresønderrivende vulkanudbrud. Aviaja behersker alle temperamenterne og formidler dem ved hjælp af sin personlige udtryksfulde stemme og sin sceneperformance som er inspireret af Grønlandsk maskedans. Hun er uddannet på den Grønlandske teaterskole Tuukkaq og Rytmisk Musikkonservatorium, og har boet både i Grønland, Japan, USA, Tyskland og Jylland. Kendt for sin optræden med blandt andre Rasmus Lyberth, Carsten Dahl, Marilyn Mazur og New Jungle Orchestra

Aviaja Lumholt er halvt grønlandsk, halvt dansk og uddannet Sanger/ Musiker fra Rytmisk Musikkonservatorium, samt tidligere elev fra den grønlandske krops-teaterskole, Tuukkaq. Med sig har hun et stærkt sammenspillet koppel musikere og med-performere, bestående af :

Kristoffer Jul Reenberg - keys, kor

Nikolaj Pals Frandsen - bas, kor

Anders Pedersen - trommer, kor

Igor Radosavljevic - perc, guitar, kor, filmklip

Aviaja Lumholt - Sang, klaver, inuit tromme

PERFORMANCE-KONCERT "INUANIMAL" MED AVIAJA BAND

Inuanimal er en sammentrækning af det grønlandske ord Inua (Sjæl) og Animal (Dyr). Sjæledyret.

To live or not to live. For Urmennesket handlede det om at overleve. I dag er Menneskets bevidsthed om at det lever, det der gør os til det vildeste dyr i skoven. De kropslige drifter, parret med vores sammensatte sind, er en cocktail af hestekræfter, som vi alle livet igennem - i mere eller mindre grad - må lære at forædle.

Vi lever for Kærligheden, men som Menneskehed er vi stadig myrer overfor elefanter, når det handler om at kommunikere dens sande sprog på tværs af racer og køn. Dyrets stærke overlevelseskraft vil sikkert altid bo i os, men hvem ved, om arten, Homo Sapiens en dag i fremtiden igen muterer genetisk og bliver endnu mere sjælelig ?

Denne koncertform, som har elementer af Silent Movie- inspireret performance, dans og projekterede billeder bæres frem som en rejse i tid og de menneskelige talenter for både krig og fred, udtrykt med alvor, uhygge, sensualitet og humor. En kærlighedshistorie mellem to elskende og deres barn bliver symbolet på hvor vildt et hjerte, mennesket kan have. Det går voldsomt galt, og de finder aldrig tilbage igen, men tilgivelsens og flokkens magiske kraft, når den er bedst, træder ind og hjælper med at hele sårene.

BEMÆRK INDGANG VIA LINDEHØJEN

Lørdag d. 8. juli 20.00//90 kr. inkl. gebyr

Billet

Salg lukket