Spring til hovedindhold
Event afsluttet - Gik du glip af denne event? Se disse spændende events i stedet! Er du her for detaljer om det tidligere event, bare scroll ned.

Genbesøg events

Indlæser.....

 
 

Indlæser.....

 
 

Populære events

Indlæser.....

 
 

Nærliggende events

Bachs Matthæuspassion - sunget på dansk!

Afholdt event

Bachs Matthæuspassion - sunget på dansk!

Fra DKK 200,00

Sted

Dato

30 okt 2022 kl. 19:00 - 22:00
Billetto Peace of Mind
Du kan trygt booke hos os: Billetto garanterer refundering via tilbagebetaling for aflyste events. Læs mere
Accepterede betalingsmetoder:

Beskrivelse

I efteråret 2022 vil Ensemble Sommerfugl opføre Johann Sebastian Bachs Matthæuspassion med dansk tekst. Vores mål er at skabe en ny indgangsvinkel og en stærkere involvering i ét af Johann Sebastian Bachs monumentale mesterværker og en dyberegående forståelse for Bachs musik. Kunstnerisk tager Ensemble Sommerfugl i samarbejde med orkestret Originalerne.org i denne opsætning udgangspunkt i historisk informeret barok opførelsespraksis. Musikerne i Originalerne.org spiller på instrumenter (eller kopier heraf) fra 1600- og 1700-tallet, og har specialiseret sig i den tids opførelsespraksis.

Tekstgrundlaget i Matthæuspassionen er sammensat af tre byggesten: Den lutherske bibeltekst (Matthæusevangeliet kap. 26 og 27), salmevers af forskellige digtere fra det 16. og 17. århundrede samt fri, dengang nyskreven poesi af Christian Friedrich Henrici. Til oversættelsen af de forskellige dele har vi valgt forskellige tilgange: Oversættelsen af den lutherske bibeltekst tager udgangspunkt i den autoriserede oversættelse af Bibelen fra 1992. Da denne oversættelse bruges i folkekirken og de fleste andre kirkesamfund i Danmark har vi vurderet at en reproduktion af denne tekst i samspil med Bachs musik vil give jer den smukkeste og mest fortrolige oplevelse. Alle 15 salmer, Bach bruger i løbet af Matthæuspassionen, bliver i vores opførelse direkte gengivelser af originale salmevers brugt i det 17., 18. og det gryende 19. århundrede i Danmark. Disse findes i forskellige historiske salmebøger, som f.eks. Thomas Kingos Graduale fra 1669 eller Den Nye Psalme-Bog fra 1779.
Derved vil vi gerne repræsentere et mere originalt barokt sprogideal i vores opsætning af Matthæuspassionen. For at afspejle Henricis frie tekstdele har vi arbejdet sammen med en oversætter, navnlig Anne Hvelplund. Sprogligt har Anne taget udgangspunkt i moderne dansk her, og vi forsøger at holde os ganske tæt på Henricis libretto med dens pietistiske ånd og billedsprog.


Ensemble Sommerfugl er et nystiftet vokalensemble som består af otte faste professionelle sangere og en dirigent. Ensemblet har i efteråret 2019 debuteret med ”Ein Deutsches Requiem” af Johannes Brahms og har under Coronakrisen bidraget til opretholdelse af det danske musikliv med adskillige streamingkoncerter.I vores opsætning af Matthæuspassionen kommer vi til at arbejde med 8 professionelle sangere for at afspejle J.S. Bachs ide om besættelsen af et kirkekor beskrevet i hans ”udkast til en velbestaltet kirkemusik” under hans korrespondance med byrådet i Leipzig 1730.

Medvirkende:

Ensemble Sommerfugl, vokalensemble

Mathias Hedegaard, evangelist

Originalerne.org, orkester

Marcel Gaul, direktion og kunstnerisk ledelse

Anne Hvelplund, oversættelse

NB: Koncerten begynder kl. 19, men allerede kl. 18:30 er der værkintroduktion i kirkerummet ved dirigent Marcel Gaul.

Arrangør

Lokation

Kastelskirken Kastelskirken, Kastellet 50, 2100 København

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .