Backstage: Gyldenrisparken – Fra berygtet til attraktivt boligbyggeri

26 jun 2018 kl. 16:30 - 18:30

Gyldenrisparken, Amagerbrogade 266, 2300 København S

Gyldenrisparken på Amager er historien om en vellykket renovering. Siden projektet blev sat i gang, er ventetiden på en lejebolig steget fra 4-6 måneder til 20 år. Jan Albrechtsen, arkitekt og partner i tegnestuen Vandkunsten, tager med os rundt og giver den fulde historie om forvandlingen fra berygtet til attraktivt boligbyggeri.


Danmark har en stolt tradition indenfor socialt, almennyttigt boligbyggeri. Det er boliger for alle af god kvalitet, med grønne områder og fællesarealer. I 1960’erne og 1970’erne blev store boligblokke af beton opført med den fremsynede vision at danne rammen om det gode liv. I dag er mange af disse områder i forfald, og en voksende kriminalitet har bidraget til utryghed.

Tegnestuen Vandkunsten vandt i midten af 00’erne opgaven om at helhedsrenovere Gyldenrisparken. De har gennemrenoveret boligblokkene, opført et plejehjem og skabt plads til daginstitution og fritidshjem. Karnapper og større altaner er føjet til facaderne, og friarealerne udnyttes til legeplads.

I 2014 kunne Gyldenrisparken glæde sig over en gennemført renovering – og over international anerkendelse af at blive nomineret til den prestigefyldte Mies van der Rohe pris.

Turen er en del af programmet for åbningsudstillingen i DAC i BLOX: Welcome Home. Udstillingen handler om dét, vi alle er eksperter i; vores bolig. For nok er det arkitekter, som tegner huse. Men det er mennesker, som skaber hjem. Læs mere om udstillingen her: https://dac.dk/udstillinger/welcome-home/


Billedekreditering: Seier + Seier

En del af arrangementsrækken ’Backstage’

adgang til event

Salg lukket