Backstage: Kollektivhuset – transformation af et af Københavns første højhuse

29 aug 2018 kl. 16:30 - 18:30

Kollektivhuset , Hans Knudsens Plads 1, 2100 København Ø

Kom med backstage, og hør om transformationen af et af de første højhuse i København til et fremtidshjem for en mangfoldig beboersammensætning, og en ramme om nye bofællesskaber. Hør arkitekt Jesper Ingemann Mogensen fra Domus Arkitekter fortælle om forvandlingen af det tidstypiske etagebyggeri, når vi besøger bofællesskaberne på toppen og ser nærmere på de renoverede lejligheder.

Med Kollektivhuset har Domus Arkitekter og boligselskabet DVB København skrevet sig direkte ind i fremtidens bolig. Her handler det nemlig ikke om at bygge nyt, men om at transformere den eksisterende boligmasse og tænke i nye boformer. Kollektivhuset har det hele.

Domus Arkitekter har transformeret dette tidstypiske etagebyggeri fra 1957, så der nu er bofællesskaber på toppen og en smuk renovering af de bevaringsværdige facader. Tegnestuen har også nyfortolket husets fællesarealer, der stadig afspejler den kollektive grundidé ved et af Københavns første højhuse her på kanten af byen.

Turen er en del af programmet for åbningsudstillingen i DAC i BLOX: ’Welcome Home’. Udstillingen handler om dét, vi alle er eksperter i; vores bolig. For nok er det arkitekter, som tegner huse. Men det er mennesker, som skaber hjem. Læs mere om udstillingen her: https://dac.dk/udstillinger/welcome-home


Foto: Jens Peter Engedal


En del af arrangementsrækken ’Backstage’

adgang til event

Salg lukket