Backstage: Kom under jorden i Cityringen med ingeniøren og Metroselskabet

28 nov 2018 kl. 13:00 - 14:00

Byggepladsen Marmorkirken, indgang fra Bredgade, Marmorkirken, 1265 København

Hvordan bygger man rent teknisk en metro langt under jorden? Og hvordan designer man en ny metrostation, der både skal være lettilgængelig, men heller ikke stjæle hele gadebilledet? Tag med, når Dansk Arkitektur Center sammen med Arup og Metroselskabet tager ned under jorden og oplever metrostationen ved Marmorkirken før resten af byen – den nye Cityrings dybeste metrostation. 

Cityringen

I 2019 åbner den nye metrolinje Cityringen med 17 nye underjordiske metrostationer - det største anlægsprojekt i Hovedstaden, siden Christian d. 4. anlagde Christianshavn i 1600-tallet. 

Skinnerne i den nye metrolinjes 15,5 kilometer lange underjordiske tunneler gør det muligt at nå hele Cityringen rundt på 24 minutter. Skinnerne er nu lagt, og metrostationerne er ved at tage endelig form. 

Vi inviterer dig på et eksklusivt sneak peak ned i en af Cityringens nye stationer, Marmorkirken, før den nye metro åbner. 

Tag med Arup og Metroselskabet ned under jorden

Sammen med Arup, der har været ingeniører på Cityringen, og work site manager Henrik Greve fra Metroselskabet giver vi dig et indblik i, hvordan det største anlægsprojekt siden Christianshavns grundlæggelse er blevet til. Vi hører, hvordan man undgår at nabohusene tager skade, hvordan man bevarer det rene grundvand - og hvordan man overhovedet kan grave en tunnel under en by. 

Tag med os ned og bliv klogere på din bys nye underjordiske forbindelse.

Det praktiske

Sikkerheden på metrobyggeriet betyder, at vi højst må være 15 personer på besøg ad gangen. Vi har fået mulighed for at lave to besøg lige efter hinanden:

Hold 1: Kl. 13- 14

Hold 2: Kl. 14 – 15

Holdene er slået op som to forskellige arrangementer - tilmeld dig tidspunktet, som passer dig bedst.

Da vi forudser, at pladserne hurtigt bliver afsat, er det ikke muligt at bytte hold.

Sikkerhed

  • Man skal altid have lange bukser på, når man færdes på byggepladsen. 
  • I får udleveret sikkerhedsudstyr på byggepladsen.
  • Man skal være over 18 år for at besøge en byggeplads. 
  • Det er ikke tilladt at være alkoholpåvirket eller at indtage alkohol på byggepladsen.

Andet

  • Man må gerne tage fotos til privat brug på byggepladsen.

Baggrund for turen 

Cityringen har Arup som ingeniører, og turen er derfor en del af DACs store efterårsudstilling Ove Arup and The Philosophy of Total Design. Udstillingen går helt tæt på en af de største pionerer i ingeniør- og designverdenen i det 20. århundrede: Ove Arup. Den viser et omfattende udsnit af de ikoniske byggerier fra Arups arkiv, og hvordan hans visionære tilgang til ”Total Design” stadig tegner virksomheden den dag i dag. I udstillingen ser vi ind i fremtiden og oplever de nyeste og vildeste teknologier i arkitekturens verden.  

Billet til besøg i metroen, Cityringen, sammen med ingeniør fra Arup og work site manager fra Metroselskabet.

Salg lukket