Backstage: Seniorer, fællesskaber og nye horisonter

22 aug 2018 kl. 16:30 - 18:30

Egebakken, Egebakken 11, 3480 Fredensborg

Egebakken i Nødebo er Tegnestuen Vandkunstens bud på et seniorbofællesskab, der kobler det at bo sammen med andre med plads til at kunne trække sig tilbage. Her kan beboerne leve et aktivt liv i naturskønne omgivelser. På denne tur lader vi beboerne selv vise rundt og fortælle om seniorlivet, når det leves i fællesskab.


Der findes i dag over 40 forskellige måder at bo og indrette sig på; Singleboliger, kerneboliger og regnebueboliger – og i de senere år også bofællesskaber for seniorer. Nogle opstår ud af eksisterende boliger, hvor ildsjæle slår sig sammen og danner kollektiv-inspirerede hjem. Andre er fra starten planlagt som seniorbofællesskaber, som f.eks. Egebakken.

Egebakken består af 29 boliger og et fælleshus, der grænser naturskønt op til Grib Skov i den lille by Nødebo. Egebakken er tegnet af den socialt engagerede tegnestue Vandkunsten i 2005.

Turen er en del af programmet for åbningsudstillingen i DAC i BLOX: Welcome Home’.’. Udstillingen handler om dét, vi alle er eksperter i; vores bolig. For nok er det arkitekter, som tegner huse. Men det er mennesker, som skaber hjem. Læs mere om udstillingen her: https://dac.dk/udstillinger/welcome-home


Foto: Vandkunsten


En del af arrangementsrækken ’Backstage’

adgang til event

Salg lukket