Bæredygtig hverdag: Lev for det halve.

28 okt 2020 kl. 16:30 - 18:00

Bæredygtig hverdag: inspiration til hverdagen fokus på forbrug, klima og miljø.

Fra d. 24-31 oktober inviterer Kvarterhuset og Miljøpunkt Amager i samarbejde til 'Bæredygtig hverdag' -uge, hvor vi sammen dykker ned i, hvordan vi kan passe bedre på vores klima, vores jord og dets ressourcer.

Gennem workshops, foredrag og en udstilling lærer du om hvordan, du kan gøre din hverdag mere bæredygtig.

Alle aktiviteter er gratis at deltage i, men på grund af de nuværende Covid-19 retningslinjer er der begrænset deltager antal. Det er derfor vigtigt at du på forhånd bestiller en gratis billet.

Arrangementet er støttet af Amager Øst Lokaludvalg og er blandt andet inspireret af FN's Verdensmål.

Foredrag: Lev for det halve.

Årene, hvor man forsøger at få kabalen med familieliv og arbejde til at gå op, er for mange den travleste tid i livet. Det var det også for Nanna Hyldgaard Hansen og hendes mand, indtil de en dag – udmattede af stress – beslutter sig for at lægge deres liv om.

Idéen er enkel: At skære forbruget ned til det halve for at kunne arbejde halvt så meget. Uden at flytte ud på en ø og blive selvforsynende, uden at gå på kompromis med hverken gode råvarer eller børnenes fritidsinteresser.

I løbet af et år rydder Nanna Hyldgaard Hansen og hendes mand op i alt unødvendigt i deres liv: Tøj og ting bliver solgt, og pengene investeret i bæredygtige aktier. De vænner sig til sjældent at købe nyt, men i stedet finde andre løsninger. Den solrige charterferie i Grækenland bliver byttet til huse i Frankrig og Tyskland med lige så meget sol, men langt færre omkostninger for bankkontoen og klimaet – og en unødvendigt stresset hverdag bliver omsat til et liv med familie, forbrug og arbejde i balance. Deres eneste anke et år senere? At de ikke traf beslutningen noget før.

Glæd dig til at blive inspireret af Nannas livsomlægning.

Ideer til madpakken

Op til foredraget kan du besøge boden fra 'Mad of Miljø' som inspirerer til madpakker og snacks, både med smagsprøver og gode råd. Selvfølgelig med fokus på at reducere madspild.

Regler for brug af mundbind.
Til arrangementet skal du medbringe mundbind. Dette er påkrævet når du bevæger dig i Kvarterhusets caféområde og bar samt når der serveres forplejning.


Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke