Bag om Roskilde - tag med på byvandring og (gen)opdag Roskilde

02 jul 2020 kl. 13:00 - 30 jul 2020 kl. 14:30

Billetter DKK 80,00

Deltag med venner

Opdag eller genopdag Roskilde på en byvandring, hvor I både hører om Roskildes storhedstid som Danmarks første hovedstad og magtcentrum for både konge og kirke i middelalderen – og samtidig får et indblik i historiens skyggesider.

Sporene fra Roskildes storhedstid er tydelige i bybilledet med Domkirken central placeret - men historien gemmer også på gemte, glemte og mørke fortællinger. Hvilke bagsider var der af reformationen? Hvorfor er Roskilde relativt ofte blevet ramt af epidemier? Hvordan forsøger Roskilde at genrejse sig som handelsby i 1700’tallet? Og hvordan kan Roskildes historie gøre os klogere på den situation, vi står overfor i dag? Har du lyst til at vide mere om Roskildes histories skyggesider, så tag med på byvandring og hvem ved, måske du selv kommer med nye fortællinger, vi ikke har opdaget.

Vandringen er både interessant for dig, der første gang besøger byen – og for staycation-turisten, der gerne vil genopdage sin egen by.

Tid, pris, sted:

Torsdage i juli kl. 13-14.30

MINUS 50% på entré jvf. regeringens sommerpakke
80 kr. (dækker entré: 60 kr.(-50%) + omvisning: 50 kr.)

Billetter købes i Roskilde Museums butik – eller på billetto.dk

Byvandringerne starter og slutter ved Roskilde Museum, Skt. Ols Stræde 3, 4000 Roskilde

Maks 20. deltagere

Netværk

Find billetter til events på ROMU`s museer i Roskilde, Frederiksund og Lejre. Læs mere om events, tilmeld dig og inviter dine venner med. Du kan se de kommende events herunder, eller besøg siden igen senere når der bliver tilføjet flere events.