Bagsværd Kirke med Jeppe Utzon

19 feb 2019 kl. 16:30 - 18:30

Bagsværd Kirke, Taxvej 14, 2880 Bagsværd

Bagsværd Kirke er kendt for et helt særlig lysindfald - og er et Jørn Utzons absolutte hovedværker. Tag med på en omvisning i kirken med Jeppe Utzonder som sin farfar også er arkitekt, og hør tankerne bag det fantastiske byggeri. 

Utzons materialevalg til Bagsværd Kirke kan måske vække associationer til et industrielt formsprog med beton, aluminium og glasafdækkede partier. Men de hårde materialer bliver blødt op med Utzons store sans for rumskabende virkemidler – og derfor repræsenterer kirken en organisk og enkel arkitektur, der står som et hovedværk i nyere dansk kirkearkitektur. 

Som sin farfar har Jeppe Utzon i sin arkitektur også fokus på, at detaljer og helhed kan arbejde sammen i et fælles udtryk. Hvordan det kan lade sig gøre, er noget af det vi skal høre om, når vi besøger Bagsværd Kirke. 

Praktisk

  •  Turen tager 1,5 time

Baggrund for turen 

I DAC fejrer vi den danske stjernearkitekt Jørn Utzon med soloudstillingen 'Utzon - Horisont', der viser Utzons mange rejser og den nysgerrighed for fremmede kulturer, der prægede hans vidunderlige ikoniske arkitektur.

Besøg udstillingen Horisont fra den 7. november 2018 – 10. marts 2019.

Standard

UDSOLGT