Bára Gísladóttir & Open Form Ensemble (Dobbeltkoncert)

Møllegade 7, 2200 København
28 maj 2021 kl. 20:00 - 22:00

Bára Gísladóttir

HĪBER (2020) – UROPFØRELSE

Roserne var mange, da den islandske komponist Bára Gísladóttir sidste år udgav soloalbummet HĪBER på Dacapo Records. Nu opfører hun for første gang musikken live, og der er lagt op til en intens oplevelse i LiteraturHaus.

Gísladóttir har tidligere udtalt, at klimakrisen uundgåeligt vil føre til menneskehedens endeligt. At der intet håb er for os. Men også at ”rigtig interessante ting kan ske i denne slags situationer, fordi det kan skabe en ekstrem empati og medfølelse, især i de kunstneriske miljøer”.

HĪBER er netop en rejse ind i mørkets teksturer, et lydligt portræt af ”en vinter, der varer længere end en enkelt årstid”, som Gísladóttir selv formulerer det. Værket falder i otte dele, der hver især kredser om individets vilkår i en verden fuld af rystelser, om opløsning, om søvnen som forsvarsmekanisme, om kroppens reaktioner på stress, men også om en ny ro og frygtløshed.OPEN FORM ENSEMBLE - NYT SAMARBEJDE MED OPEN FORM FESTIVAL

Værker af: Laura Toxværd, Malene Bichel, Alexis Porfiriadis, Carl Bergstrøm-Nielsen, Agnes Ponizil

Når komponister giver slip på den komplette styring af musikken, bliver der helt naturligt plads til den udøvende. Pludselig får musikeren et frirum og muligheden for at tage kritisk og kreativt ejerskab over værket. Det er kongstanken bag de åbne former, som siden 2011 har haft deres egen festival i København, Open Form Festival.

Siden 2017 har musikerne i Open Form Ensemble spillet sig ind på de åbne territorier og ind på hinanden. De har også alle bidraget med egne værker, og det er dem, der står i centrum denne aften i LiteraturHaus, hvor Open Form Festival og KLANG Festival for første gang gør fælles slag for den åbne musik.

Saxofonisten Laura Toxværd slår ind på avantgardens område. Sangeren Malene Bichel står bag helt nye meditative kompositioner. Pianisten Alexis Porfiriadis opsøger individet blandt en flok af uafhængige stemmer. Valdhornisten Carl Bergstrøm-Nielsen udforsker og udfordrer interaktionen mellem musikerne. Og vokalisten Agnes Ponizil befrier minimalismen fra metrummet.

Hele tiden foregår musikken i tæt kontakt med både traditionen og nuet. Musikhistorien klinger med, mens de udøvende indtager værkerne og stiller skarpt på musikalske processer og detaljer fulde af energi og forskellighed.

Open Form Festival blev grundlagt af Carl Bergstrøm-Nielsen i 2011 efter inspiration fra Else Olsen Storesunds lignende festival i Oslo. Siden da har Open Form Festival fundet sted som en biennale i København, der har præsenteret musikalsk modernisme fra ind- og udland såvel som helt nyskrevne værker. Festivalen har i år indgået samarbejde med KLANG Festival, og ud over aftenens koncert præsenteres i denne anledning også en koncert kurateret af Toke Odin mandag 7. juni i Brønshøj Vandtårn.
Har du lyst til at opleve flere koncerter på årets KLANG-Festival? Så læs mere om årets “Rabatkort” på klang.dk Du kan også købe billetter med rabat, hvis du er studerende.

KLANG – Festival er Danmarks største internationale festival for samtidsmusik. Siden 2009 har KLANG været en fast bastion i dansk kulturliv. I år finder KLANG sted 27/5 - 5/6 og kan opleves på en række spillesteder i hovedstadsområdet.

Læs seneste opdateringer om hvordan KLANG passer på dig under de nuværende coronarestriktioner på klang.dk

KLANG – Copenhagen Avantgarde Music Festival er Danmarks største og internationale festival for samtidsmusik, fra den 30. maj til 10. juni 2019 afholdes festivalen for 10. år i træk i København.
Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke