BARBARA – Nordatlantiske Filmdage 2020

07 mar 2020 kl. 14:00 - 15:55

Nordatlantens Brygge, Strandgade 91, 1401 København

BARBARA – VILD SOM HAVET – film med oplæg


Frank Wisbars tyske Barbara-filmatisering blev optaget på Færøerne i 1961 med Harriet Andersson i titelrollen. Eyðun Johannessen var med og fortæller om optagelserne. 


Da den unge læge Hr. Poul kommer til Færøerne for at overtage en praksis efter en afdød kollega, møder han den unge og smukke lægeenke Barbara. Og i modstrid med både sine hensigter og alle gode råd falder han for hende, og de indleder et passioneret forhold, der i sin yderste konsekvens ryster hele øsamfundet.

Den tyske Barbara-filmatisering adskiller sig fra forlægget i Jørgen-Frantz Jacobsens roman (og Nils Malmros’ filmatisering) ved at flytte handlingen fra 1700-tallet til 1960’erne. Desuden er den mandlige hovedperson ikke præst, men læge. Tematisk er den dog stadigvæk den dramatiske kærlighedsberetning om den færøske femme fatale Barbara.

Eyðun Johannessen fortæller
Filmen blev optaget på Færøerne sommeren 1961. Blandt statisterne var den senere meget anerkendte skuespiller og teaterinstruktør Eyðun Johannessen, der kommer og fortæller om sine oplevelser under optagelserne af filmen, der kun vises ved denne særlige lejlighed.


Arrangementet

Farvefilmen (96 min) har danske tekster. 
Arrangementet inkluderer oplæg og varer i alt ca. 115 min. 
Salen og filmcaféen åbner 45 minutter før visningen.


Billetter

60 kr. Onlinesalg 


Nordatlantiske Filmdage 2020: Den tyske forbindelse
5.-15. marts præsenterer Nordatlantiske Filmdage spillefilm, dokumentarfilm og kortfilm fra Færøerne, Grønland og Island, tilsat oplæg, instruktørbesøg og debat. Denne visning indgår i årets hovedtema: Den tyske forbindelse, der er arrangeret i samarbejde med Goethe-Institut Dänemark og er en del af det dansk-tyske kulturelle venskabsår 2020.


Nordatlantens Venner
Der er en billetrabat på 25% til medlemmer af Nordatlantens Venner. Billetter købt med denne rabat skal fremvises sammen med et gyldigt medlemskort ved indgangen.