spring til hovedindhold

Event afsluttet - Gik du glip af denne event?

Tjek disse håndplukkede kommende ud!For detaljer om tidligere event, bare rul ned.
Indlæser.....
 
 
Nærliggende begivenheder
Indlæser.....
 
 
Events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Lignende oplevelser

BAROKTOBERFEST 2023

Afholdt event

BAROKTOBERFEST 2023

Fra DKK 80,00

Sted

Flere tidsrum

27 oktober 2023 - 28 oktober 2023
Billetto Peace of Mind
Du kan trygt booke hos os: Billetto garanterer refundering via tilbagebetaling for aflyste events. Læs mere

Beskrivelse

To dages musikfestival med sprudlende barok- og folkemusik i Koncertkirken

I oktober 2023 åbner barokensemblet Camerata Øresund, for femte år i træk, dørene op til Baroktoberfest - en sprudlende festival med varieret program i en hyggelig og afslappet atmosfære. 

Baroktoberfest henvender sig til et bredt publikum; til dig der elsker klassisk musik, barokmusik eller folkemusik, og såvel til dig der bare er nysgerrig på nye musikoplevelser. Med en unik kombination af koncerter, fællesspisning og danseworkshop, hvor publikum kan komme i tæt kontakt med musikerne, er festivalen en perfekt mulighed for en social aften i musikkens tegn. Under og imellem koncerterne kan man slukke tørsten i baren og smage på Bretzels i bedste Oktoberfeststil!

Festivalen byder på en imponerende række koncerter og begivenheder: Om fredagen kan publikum bogstaveligt spise sig igennem ’dinner music’ af Biber, og senere på aften opleve værker fra hele Bach-dynastiet, herunder en optræden af mezzo-sopranen Sophie Haagen. Lørdagen starter med en barokdanseworkshop, efterfulgt af udgivelseskoncerten for Camerata Øresunds album 'Pas de bourrée,' der byder på dansant og svingende barokmusik af komponister som Campra og Purcell. Festivalen kulminerer lørdag aften med en særlig koncert, hvor ensemblet møder den svenske nyckelharpavirtuous Erik Rydvall, der bringer folkemusikkens legendariske toner ind i Vivaldis årstider.

Pris:

 • Festivalpas/Partoutkort til alle fire koncerter inklusiv en øl/vin hver aften: 400 kr -
 • Dagspas til dag 1 inkls. en øl/vin (To koncerter fredag d. 27.10): 250 kr
 • Madbillet til fællesspisning under koncert (fredag d. 27.10 kl 19:00):: 80 kr
 • Dagspas til dag 2 inkls. en øl/vin (To koncerter lørdag d. 28.10): 250 kr
 • Billetter til enkeltkoncerter bliver solgt i døren: 150 kr / 100 kr (studerende)

Baroktoberfest er støttet af: Statens Kunstfond, Det Obelske Familiefond, Augustinus Fonden, William Demant Fonden, Beckett fonden, Toyota-Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, Dansk Musiker Forbund, Dansk Kapelmesterforening og Solistforeningen.Program

Fredag d. 27. oktober
Kl. 19.00 Mensa sonora – det klingende bord (+ fællesspisning)

Inspireret af værksamlingen Mensa sonora (det klingende bord) af Heinrich Ignaz Franz von Biber byder Camerata Øresund på en forrygende smagsoplevelse, både i bogstavelig og musikalsk forstand. Mensa Sonora er en samling af seks instrumentale suiter eller "Pars", med undertitlen "instrumental bordmusik med friske klingende violinsonoriteter". Denne fantastiske musik, med alle sine uventede harmonier og rytmer, var sandsynligvis tænkt som baggrundsmusik under en aristokratisk middag. Under Bibers toner kan publikum på Baroktoberfest nyde et dejligt middagsmåltid, En helhedsoplevelse hvor vi i fællesskab nyder både mad og musik får derved stimuleret både vores smags-og høresanser.

Kl. 20.30 Familien Bach – it stays in the family – med Sophie Haagen (mezzosopran)
Vi kender alle sammen komponist-ikonet Johann Sebastian Bach - barokkens alfa og omega. Men Johann Sebastian var langt fra den eneste i sin familie benådet med enestående musikalitet- i familien vrimlede det med musikalske talenter: Diverse onkler, fætre, sønner, døtre og hustruer var musikere, sangere eller komponister. Koncerten Familien Bach bliver en sand musikalsk familiefest hvor vi, udover værker af JSB, spiller musik af bl.a onklen Johann Christoph Bach, fætteren Johann Bernhard Bach og sønnen Wilhelm Friedemann Bach.

Mezzo-sopranen Sophie Haagen er med som solist og synger de smukkeste arier fra kantater og andre vokalværker af Bach-klanen. Vi glæder os til at hylde stor-familien Bach!

Lørdag d. 28. oktober
Kl. 18.00 Workshop: barokdans
Barokdanspecialisten Jørgen Schou Pedersen leder alle interesserede igennem barokdansens grundtrin . Undervisningen er tilrettelagt så alle kan være med - du skal bare komme som du er! Tag tøj og sko på, du føler dig tilpas i, og lad dig rive med af musikkens rytmer! Hvis lysten skulle melde sig, er publikum velkomne til at prøve deres nye dansetrin af under aftenens releasekoncert!

Kl. 19.00 Pas de bourrée – release koncert
Camerata Øresund første album - Pas de bourrée - udkom på Channel Classics i august 2023 og det skal selvfølgelig fejres på Baroktoberfest. På albummet tager vi vores barokke dansesko på og fører barokmusikkens dansende elementer frem i menuetter, bourréer og sarabander af bl.a Campra, Purcell, Telemann og Roman. Til koncerten spiller vi highlights fra albummet og vi håber at publikum vil danse med. De som har været til barok-dans workshop inden koncerten får evt lov til at afprøve sine nyeste dance-moves men det er også helt i orden at nyde musikken siddende og kun tappe med sin storetå!

Kl. 20.30 Late night folkebarok – med Erik Rydvall (nyckelharpa)

Baroktoberfest 2023 afsluttes med et brag sammen med nyckelharpavirtuosen Erik Rydvall. Rydvall spillede med Camerata Øresund for første gang i 2020 og det var et match uden lige ! Vi bygger videre på det samarbejde og har udviklet et program hvor vi udforsker krydsfeltet mellem barokmusikken og svensk folkemusik - to genrer som har mere tilfælles end man umiddelbart tror. På programmet er en skøn blanding af barokmusik og svensk folkemusik. Blandt andet spiller vi et udvalg fra Vivaldis “De fire årstider” - en traditionel sværvægter fra barokken men tilføjet nyckelharpans unikke lyd, ornamenteringer og ja - hvem ved hvad der ellers kan opstå i grænselandet mellem folkemusik og barokmusik.

Arrangør

Lokation

KoncertKirken Blågårds Plads, Blågårds Pl. 6A, 2200 København

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .