BAROKTOBERFEST Camerata Øresund - Festivalpas til begge dage, 29. & 30. oktober

Blågårds Pl. 6A, 2200 København
29 okt 2021 kl. 19:00
30 okt 2021 kl. 22:30
Super arrangør
Billetter DKK 400,00
Billetter DKK 400,00

Tredje omgang af "Baroktoberfest" - Camerata Øresunds boblende barokmusikfestival, er klar til servering den 29. - 30. oktober 2021. Ligesom de to forrige år finder festivalen sted i KoncertKirken og byder på fire koncerter over to dage.

 Hvad enten man har svaghed for J.S. Bach, intim kammermusik, barok strygerband eller vild folkemusik - Baroktoberfest har det hele! I år gæster den unge mezzosopran Laura Meyer åbningskoncerten " Mit liv med Bach" , og dagen efter er der besøg fra Slovakiet af de to karismatiske barok- og folkemusikere, Milos Valent  på violin og Jan Rokyta på cimbalon - i programmerne " Musica Globus -  an evening to inspire the rest of my life..”og  "Wild and crazy from Bratislava"

Under og imellem koncerterne kan man slukke tørsten i baren - og skulle sulten melde sig byder vi på Pretzels og Bierwurst i bedste Oktoberfeststil.. 

En billet til begge dage/alle fire koncerter: 400 kr. inklusiv en øl/vand begge dage. 

Bemærk at koncerterne starter henholdsvis kl 19.00 og kl 21.00.

Program:

Fredag den 29. oktober -  Åbningskoncert kl. 19.00:

“Mit liv med Bach"
 Medvirkende: Mezzosopran Laura Meyer - Camerata Øresund

Et portræt af Bachs liv set gennem hans hustrus, Anna
Magdalenas, øjne. Vi sætter fokus på sangerinden, musikelskeren og kopisten Anna Magdalena - en kvinde som uden tvivl spillede en vigtig rolle i J. S. Bachs liv
Stortalentet Laura Meyer - mezzosopran, påtager sig rollen som Anna Magdalena og med kreativ formidling i ord, sang og musik levendegøres/illustreres Bachs liv og hans musik set fra hustruens perspektiv.
På programmet er et udpluk af Bachs værker, bl.a. fra Anna Magdalenas Klavierbüchlein, dansesatser fra hans orkestersuiter, cembalokoncert i f -mol med Marcus Mohlin, og udvalgte arier med Laura Meyer.

Fredag den 29. oktober kl. 21.00:
Late night - Cameratas favorites

Late night: Cameratas favourites!
På denne intime late night koncert møder man medlemmerne i Camerata Øresund på kryds og tværs, når de slår sig løs i deres yndlings kammermusik.
Bl.a. vil man kunne opleve det bizarre stykke gambemusik: “Le Tableau de L`óperation de la taille” af den franske barokkomponist og gambevirtuos, Marin Marais. Værket skildrer i musik og tekst en kirurgisk operation fra 1725..!
Af andre ukendte perler bydes der eksempelvis på smuk engelsk consort musik af Anthony Holborne, og komponister som Schmeltzer og Tye.

Medvirkende: Musikere fra Camerata ØresundLørdag den 30. oktober - kl. 19.00: 

Musica Globus -

Den karismatiske slovakiske violinvirtuos og barokspecialist, Milos Valent, gæster Baroktoberfest med programmet, Musica Globus.
Til programmet har Milos hentet inspiration fra gamle danse-og sang manuskripter fra Slovakiet , Polen, Ungarn og Tyrkiet, samt fra Telemanns Rostock manuskripter.
Værkerne fra Rostock manuskriptet blev komponeret omkring 1704, da Telemann varetog stillingen som hofkapelmester i Sorau, Polen. Under sine mange rejser i landet oplevede Telemann ægte folkemusik på tæt hold, og denne musik gjorde så stærkt et indtryk på ham at han senere, i sin biografi bl.a. skrev:
“En aften med disse musikere inspirerede mig for resten af livet!”
Forbindelsen mellem folkemusikken i de gamle danse- og sangmanuskripter og Telemanns musik startede dermed inspirationen til dette program, men førte også Milos Valent videre til barokmusik inspireret af folkemusik fra Holland, Skotland og endda Italien.

Medvirkende: Milos Valent violin, Jan Rokyta cimbalon, Camerata Øresund


Lørdag den 30. oktober kl 21.00

“Late night - Wild and crazy from Bratislava!” 

Til Baroktoberfests grand finale er det heftige folkemusik rytmer fra Europa som overtager scenen.
Blandt de inviterede gæste-artister på Baroktoberfest i år er en duo fra det
slovakiske ensemble, Solamente Naturali, som består af
Milos Valent på violin og Ján Rokyta på cimbalom.
De overtager styringen på denne koncert og tager os med på en vild og hæsblæsende musikalsk rejse til Ungarn og Slovakiet.
Duoen spiller og improviserer så musikken gnistrer sammen med Camerata Øresund - og det eneste vi kan love er at det ikke bliver kedeligt!
Medvirkende: Milos Valent violin/sang, Jan Rokyta cimbalon , Pernille Ebert Spissky fujara fløjte, Peter Spissky/ Camerata Øresund

For flere detaljer om programmerne: www.camerataoresund.com


En billet til begge dage/alle fire koncerter: 400 kr, inkl en øl/vand begge dage.

En billet til én dag/to koncerter: 250- kr, inkl. en øl  eller vand.

Såfremt der er ledige pladser kan billet til enkeltstående koncerter købes i døren

eventet sluttede

BAROKTOBERFEST Camerata Øresund - Festivalpas til begge dage, 29. & 30. oktober

Se detaljer
Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke