Baronessen til Løve taler med Tredjefruen til Urnes Gaard om kvindelige rejsendes skrift - Mød Suzanne Brøgger og Madame NIelsen

27 okt 2018 kl. 17:00 - 18:30

Tranquebar Rejseboghandel & Café, Borgergade 14, 1300 København

Med hilsen til nordmanden Holberg har Suzanne Brøgger skrevet en samling epistler og notater om - Norge! Gennem rejser i landet og samtaler med kunstnere og samfundsdebattører borer hun efter de kulturbærende lag i et forsøg på at finde landets særpræg. I kraft af alderens frihed kan hun flanere, gøre sine iagttagelser og fremsætte sine stærkt personlige meninger, men udsynet rækker videre: Bogen handler (selvfølgelig!) også om de forhold og fænomener, der præger vores tid og verden generelt.

Siden 2013 har Madame Nielsen vandret fra centrum og ud af alverdens storbyer – Paris, Berlin, New York, Stavanger, Skt. Petersborg, Katowice, Mexico City osv., videre! Hendes mål er med sin vandring og sin skrift at opdage og kortlægge verden på ny og uden fordomme, naiv som en nyfødt H.C. Andersen. Som en del af denne livslange opdagelsesrejse vandrede hun i efteråret 2015 med Flygtningestrømmen ad Balkanruten fra det gamle Hellas over 7 grænser til The Land of DKay og skrev, by the way, dannelsesromanen Invasionen om opdagelsen af det ny Europa.

”For mig er skriften en fysisk bevægelse, for mig er vandringen skrift. Jeg er rastløs, hjemløs, nomade, jeg kan kun sanse og begribe verden, når jeg er i bevægelse, når jeg vandrer igennem den. Hver morgen står jeg op i håb om endelig at nå frem, og jeg skal aldrig nå frem. Det er min livsform, hverken jeg eller verden er noget givet, begge er vi altid først nu, skridt for skridt, ved at blive til. Og mine forgængere er ikke de store mandlige, maskuline rejsende, ikke erobrerne – Hemingway, Columbus, Ib Michael, Magris, Goethe, Kapuscinski – men H.C. Andersen: det frygtsomme og frygteligt naive fruentimmer, altid rædselslagen og fuld af gå-på-mod. Som Madame Andersen ved jeg af princip intet om verden, før jeg møder den, og derfor er det i selve mødet, øjeblikket, vandringens og skriftens nu, at både jeg og verden bliver til.”


Ticket 594706

Salg lukket