BESØG GAMMEL ESTRUP

BESØG GAMMEL ESTRUP

Billetter fra Gratis

Sted

Dato

14 jul 2023 kl. 09:30 - 18:00

Beskrivelse

BESØG GAMMEL ESTRUP

Gammel Estrup har en knap 700 år lang historie. De første 600 år var herregården ejet af slægten Brock/Scheel, som i store dele af historien var en af Danmarks mægtigste og rigeste familier. Siden 1930 har Gammel Estrup været museum.

Vi mødes ved Gammel Estrup kl. 09:30

Gammel Estrup har en knap 700 år lang historie. De første 600 år var herregården ejet af slægten Brock/Scheel, som i store dele af historien var en af Danmarks mægtigste og rigeste familier. Siden 1930 har Gammel Estrup været museum.

Begyndelsen

Gammel Estrup ligger på vejen mellem Randers og Grenaa. På den ene side af vejen ligger Helligbjerget, som gennem tiderne har fungeret som landmærke og udsigtspunkt, og på den anden ses herregården, hvor store dele er bygget i renæssancen i røde munkesten. Hovedbygningen er omkranset af dobbelte voldgrave og store avlsbygninger.

Hvornår, Gammel Estrup nøjagtigt blev opført, er uvist, men ved arkæologiske udgravninger på voldstedet er fundet bygningsrester fra 1300-tallet, og gennem middelalderen findes også vidnesbyrd om de perioder, hvor godset har været en del af jordstridigheder eller er blevet ødelagt i forbindelse med krig.

Gammel Estrup har i 600 år været ejet af den samme familie, og de ældste dele af de nuværende bygninger stammer fra cirka 1490, hvor ejeren, Lave Brock (død cirka 1504) opførte en stenfæstning på stedet. Lave Brock var en temperamentsfuld herre, som nok kunne have brug for et sted at være i sikkerhed. I 1468 dræbte han efter sigende købmanden Niels Paaske fra Randers med egen hånd.

Arrangør

Djurslands Veteraner er en selvstændig frivillig organisation, som samarbejder bredt med andre frivillige og offentlige aktører indenfor ”Veteranområdet” – og lokalt med Nordjurs- og Syddjurs kommuner, Marineforeninger og andre lokale aktører. Foreningen er registreret på VIRK under CVR nr.: 38 58 84 51

Djurslands Veteraners formål er:
 • at skabe sociale rammer, være et frirum, et mødested for veteraner og pårørende ved at afholde lokale cafe arrangementer og aktiviteter samt arrangementer der favner bredt geografisk – fortrinsvis i samarbejde med andre aktører indenfor ”Veteranområdet”.
 • at kunne give Veteraner råd og vejledning til løsning af problemer, samt få bisidderassistance ved møder med jobcentret, sundhedssystemet, myndigheder, fagforeninger, virksomheder mm., samt kunne videreformidle veteraner med veterankort til rådgivere fra Veterancentret og andre i offentlig regi.
 • at afholde Veterancaféer i Ebeltoft og Grenå som minimum en gang pr. måned på begge geografier >
 • at hædre veteraner – herunder afdøde – på værdig vis.
 • at deltage i markeringen af særlige begivenheder vedrørende danske veteraner.
 • at forvalte de midler, der stilles til foreningens rådighed.


Herudover

...at skabe sociale rammer, være et frirum, et mødested for veteraner og pårørende, hvor veteraner uanset, hvor og med hvilken organisation, de har været udsendt, skal kunne møde ligestillede, til styrke for fællesskab, trivsel og samarbejde blandt veteraner. Støtte skadede veteraner, så deres trivsel og velvære i hverdagen forbedres, herunder skal veteraner med psykiske og /eller fysiske mèn kunne deltage i fællesskabet i større udstrækning end i dag, for at få en mere optimal hverdag.

Udbrede kendskabet til Djurslands Veteraners arbejde til gavn for alle veteraner.

Desuden skal veteranen kunne få rådgivning og vejledning til løsning af problemer m.m. samt at rådgivere fra Veterancentret i Ringsted lejlighedsvis vil være til sted i Veteran cafeens åbningstider.

Lokation

Gammel Estrup, Gammel Estrup, 8963 Auning

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .