Besøg Utzons Romerhuse i Helsingør

24 feb 2019 kl. 13:00 - 15:00

Utzons Romerhuse, Carl Plougs Vej 41, 3000 Helsingør

Romerhusene i Helsingør er tegnet af den verdenskendte danske arkitekt Jørn Utzon og blev opført i årene 1957-1960. I dag bliver husene brugt til beboelse, men på denne Backstage-tur får du nu mulighed for at opleve dem helt tæt på. 

Bebyggelsen mellem Kingos vej, Carl Plougs Vej, Gurrevej og Montebello i Helsingør blev oprindelig opført under navnet Kingohusene, da bygherren var Andelsboligforeningen Kingo. Området blev i folkemunde omdøbt til Romerhusene, da husenes udformning kan minde om gammel romersk byggeskik. Arkitekt Jørn Utzon opførte Romerhusene i årene fra 1957 til 1960, og bebyggelsen består af 60 gårdhavehuse på 100m2 i et landskab med bakker, sø og eng. 

Husene var nyskabende i sin samtid og blev anset for at være udtryk for fremtidens boligform. De skabte mode, og i de følgende år indgik atriumhuse i mange nye bebyggelser. I dag bliver de også anset som et foregangseksempel på tæt-lave boligbebyggelser. 


Praktisk

  •   Turen tager 1,5 time, hvor vi går rundt i kvarteret til Romerhusene og besøger et af husene. 
  •   Husk at tjekke vejrudsigten og medbring tøj efter vejret  

Baggrund for turen 

Turen er en del af vores store efterårskampagne ’Designed by Danes’, der i to udstillinger sætter spot på to af de største ikoner i arkitektur- og designverdenen: Jørn Utzon og Ove Arup. I ’Jørn Utzon – Horisont’ fejrer vi den danske stjernearkitekt med en soloudstilling, der viser hans mange rejser og den nysgerrighed for fremmede kulturer, der prægede hans vidunderlige ikoniske arkitektur. Her kan du blandt meget andet opleve modeller af Romerhusene. 

Besøg udstillingen Horisont i DAC fra den 7. november 2018 – 10. marts 2019

Foto: Jens Markus Lindhe/Realdania By & Byg

Standard

Salg lukket