Spring til hovedindhold

Event afsluttet - Gik du glip af denne event?

Se disse spændende events i stedet! Er du her for detaljer om det tidligere event, bare scroll ned.

Genbesøg events

Indlæser.....

 
 

Indlæser.....

 
 

Populære events

Indlæser.....

 
 

Nærliggende events

BEYOND, BETWEEN, ALONG: DEBAT OM KØBENHAVNS UDVIKLING - København før, nu og frem?

Afholdt event

BEYOND, BETWEEN, ALONG: DEBAT OM KØBENHAVNS UDVIKLING - København før, nu og frem?

Fra Gratis

Sted

Dato

11 okt 2023 kl. 15:30 - 18:00
Billetto Peace of Mind
Du kan trygt booke hos os: Billetto garanterer refundering via tilbagebetaling for aflyste events. Læs mere
Accepterede betalingsmetoder:

Beskrivelse

I 1980’erne stod København på fallittens rand. Den danske stat tog drastiske midler i brug; store infrastrukturprojekter blev sat i søen, en ny bydel blev opført på bar mark og kommunale lejeboliger blev solgt fra for en slik. Siden 1990’erne har kommunen og staten frasolgt offentlige arealer til private udviklere, der rejser boliger med målet om at tiltrække borgere, der er et plus på skattekontoen. Det har virket. I de sidste mange år har København haft styr på økonomien og er blevet udråbt som verdens mest ‘livable’ city. Men i dag er der ikke mere jord at sælge - og mange af dem, der ikke kom ind på boligmarkedet i 00'erne, må flytte ud af byen for at finde boliger, de kan betale. Hvad gør vi nu?

For nogle er det eneste svar kinderægget Lynetteholmen - en megaø mellem Nordhavn og Refshaleøen. Andre peger på en fortætning af byen med tagboliger og baghuse som en vej, mens en gruppe fagfolk har søsat en visionskonkurrence om Fingerplan 2.0 i manglen på regional udvikling. Samtidig presser klima- og demokrati-spørgsmål sig på og det er på tide at gentænke, hvordan København bliver udviklet.

Flere og flere fagpersoner deltager i debatten - også fra et aktivistisk ståsted. Er det tid til at finde en ny model for Københavns byudvikling? Hvilke behov skal udviklingen af København adressere? Og hvordan får byens borgere reel indflydelse på præmisserne for Københavns udvikling?


Kom med, når arkitekterne Lawrence Ebelle, Curated Works, og Tyra Dokkedahl, Seriously Fun, inviterer til debat om Københavns udvikling og borgere og fagpersoners mulighed for at sætte aftryk på byen. I dette arrangement ønsker vi at skabe rum for en nysgerrig og oplysende samtale om væsentlige spørgsmål på tværs af politikere, fagpersoner og borgere.

På en eftermiddag får du indblik i Københavns udvikling fra et fagligt perspektiv, får fagpersoner input til, hvordan København kan udvikles og bud på hvordan borgere får mulighed for at sætte aftryk på byen. Sammen forsøger vi at identificere og svare på nogle af de udfordringer, byen har i dag - og dem vi går i møde.

Arrangementet byder på indlæg fra arkitekt og professor emeritus Jan Gehl, Københavns stadsarkitekt Camilla van Deurs, antropolog og CEO for Emergency Architecture & Human Right Michael Ulfstjerne, arkitekt, indehaver af Plads og talsperson for Christiania Mette Prag og arkitekt og klimadebattør Kasper Benjamin Reimer Bjørkskov

Program

15.30 Velkomst og intro til Beyond, between, along v. Lawrence og Tyra

15.40 Del 1: Københavns udvikling fra 1990érne til i dag.
Oplæg v. Jan Gehl og Camilla van Deurs og samtale mellem oplægsholdere.

16.20 Pause

16.30 Del 2: Københavns udvikling fremad?
Oplæg v. Michael Ulfstjerne, Mette Prag og Kasper Benjamin Reimer Bjørkskov 

17.00 Samtale mellem oplægsholdere og publikum

17.25 Tak for i dag ved v. Lawrence og Tyra

17.30 Drinks og uformel samtale

18.00 Museet lukker

Praktisk info
Der er begrænsede pladser, tilmelding er derfor nødvendig. 

Prisen for arrangementet sker efter "betal hvad du vil"-konceptet. Det betyder, at du kan betale din ønskede pris. Betaling foregår på MobilePay på dagen. Der er mulighed for at købe drikkevarer under arrangementet. 

Arrangementet bliver optaget på film og der bliver taget fotografier. Ved deltagelse i arrangementet tillader du, at Lawrence Ebelle og Tyra Dokkedahl må bruge film og fotografier, hvor du er på, i deres arbejde med projektet Beyond, Between, Along.

Foto: Seriously Fun

Om Beyond, Between, Along
Beyond, Between, Along er et samarbejde mellem arkitekterne Lawrence Ebelle, Curated Works, og Tyra Dokkedahl, Seriously Fun, som begge er optagede af Københavns udvikling. Med projektet Beyond, Between, Along ønsker de at skabe rum for en samtale om Københavns udvikling mellem indbyggere, fagfolk og politikere. Beyond, Between, Along omfatter tre byvandringer og et debatarrangement, der er støttet af Indre By Lokaludvalg. Ebelle og Dokkedahl inviterer indbyggere, fagfolk, aktivister og politikere til at vandre langs kuraterede ruter på Nørrebro, i Indre By og i Sydhavn. På vejen kan man møde beboere fra Ebelles bog Beyond the window sill og opleve udvalgte værker af lokale og internationale kunstnere og arkitekter, der tegner bydelens historie. Samtaler på ruterne bliver samlet op i et debatarrangement på Københavns Museum.

Byvandringer
Nørrebro - 20. september 2023
Sydhavn - 27. september 2023
Indre By - 04. oktober 2023


Debatarrangement
Københavns Museum - 11. oktober 2023

Lokation

Museum of Copenhagen, Stormgade 18, 1555 København

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .