BILLY CROSS BAND

11 okt 2013 kl. 20:30 - 22:30

Carl Th. Dreyers Vej 1, 8400 Ebeltoft

BILLY CROSS BAND

11. oktober 2013 kl. 20.30

Sted: Studiet på Filmhøjskolen
Entré: 175 kr. (medl. 150 kr.)

Forsalg: Turistkontoret 8634 1400 eller online på:

www.billetto.dk/billycross

Mange har efterspurgt det: Kan vi få Billy Cross Band til Ebeltoft? Nu kommer det fede band ...

Billy Cross behøver i virkeligheden ikke megen introduktion. Manden med det karateristiske sølvhår som har spillet med Bob Dylan, Bjørn Afzelius, Link Wray og mange flere er kendt af de fleste her hjemme for sit samarbejde med Delta Cross Band.

Udover at have produceret plader for, (bl a) CV Jørgensen, Anne-Dorte Michelsen, Henning Stærk, Johnny Madsen, Lars Lillholt og Søs Fenger, er Billy Cross som sangskriver en del af vores egen Kultur Kanon.

Billy Cross Band spiller god traditionel amerikansk rock’n’ roll og blues rock i Billy Cross stil: masser af fed guitar og høj energi.

Repertoiret består af hits fra Delta Cross Bands tid, udvalgte numre fra Billy’s tre solo CD’er samt et håndplukket udvalg af fede klassiske rock sange fra Billys hjemland.

Trommer: Henrik Askou
Guitar: Aske Jacoby
Bas: Flemming Ostermann
Guitar og sang: Billy Cross

Billy Cross udsendte den 12. marts ny cd, som også introducerer Aske Jacoby i hans band.

Musikalsk er det nye album, The Dream Hasn't Changed, en rundtur fra downtown Manhattan til Mississippi-deltaet og retur. Med undtagelse af en opdatering af ’Blue Suede Shoes’ har Cross skrevet alle sangene.

Fans af Bo Diddley, Randy Newman, Bruce Springsteen og Ricky Nelson går ikke forgæves her. Og Cross har denne gang begået tekster, der også godt vil høres og som ikke rimer på den mandlige melankoli, Cross finder i så meget af tidens danske rock.Her er sarkastiske sange om forbrugerisme og overfladiskhed i hans andet fædreland, Danmark, renlivede rockere som ’No One Here Gets Out Of This Alive’, sansede kvindeportrætter i sange som ’Suzy’s Just A Bad Girl’ og den både ærlige og mildt selvironiske ’The Dream Hasn’t Changed’.

»Jeg har lavet denne plade, fordi jeg trængte til at vise, at jeg er et menneske på godt og ondt og tør stå ved det,« siger Billy Cross. Det gør han også ved sin lyst til igen at bringe guitarerne i front.

Det kan man forvisse sig om på The Dream Hasn't Changed, der udkom i marts måned 2012. Og guitarerne tager i den grad med, når Billy Cross Band tager på turne i efteråret 2013!

Billet 1

Salg lukket