Birdland

Islands Brygge 18, 2300 København
27 maj 2021 kl. 20:00 - 22:00

Birdland består af 5 bindegale musikere med patologisk fuglefobi, der skriver swingende jazz med et twist. Derfor hedder deres debut-EP også We Play Djass, for rendyrket, hardcore jazz får man ikke, derimod skriver de swingende og jazzede sange, der bevæger sig fra latin over country til gospelblues med hovedvægt på de sjove tekster.

Birdland gør oprør mod den pæne jazz ved i stedet at skrive sange om kaffekærlighed (Coffee Blues) og sugemærker (Love Bite) og særprægede trekantsdramaer med kazoo-solo (Floyd). Birdland er ikke bange for at bruge sproget kreativt, og de mener, at der kan ligge en god sang begravet i de mest mærkværdige historier. Deres ikke-udgivede bagkatalog rummer derfor også sange om tvangsspisning, mafiatrusler, skofetich og usynlige kvinder, men alt sammen legende let og i glade jazzede toner. Birdland får publikum til at vippe med fødderne og smile og grine.

Den 30. juni 2020 udgav bandet Birdland 4 sange på de digitale streaming-tjenester, hvor 3 af dem er skrevet af bandets primære sangskriver, Tine Langtved, og arrangeret af orkesterleder/pianist/guitarist Jonas Holst Ladefoged. Sangerinderne, Tine Langtved og Rikke Budolph, fletter deres stemmer ind imellem hinanden i behagelige harmonier.

Tine Langtved har under navnet Langtved & Hovedskou i 2010 udgivet cd’en ”Together Apart”, hvor der i øvrigt findes et andet arrangement af nummeret ”Love Bite”, der gæster Guffi Pallesen på bas, Mikkel Find på trommer og Jesper Hovedskou på guitar. Cd’en fik 4 flotte stjerner i Berlingske af Kjeld Frandsen.

Vokal:                             Rikke Budolph, Tine Langtved og Jonas Holst Ladefoged

Kazoo:                                 Tine Langtved

Piano, guitar, kor:               Jonas Holst Ladefoged

Kontrabas:                          Lars Lyng Thørholm

Trommer:                           Thomas Kjær

Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke