Birkerødkoret og orkester opfører Händel: Messias

19 nov 2018 kl. 19:30 - 21:30

MantziusLive, Johan Mantzius Vej 7a, 3460 Birkerød


DER VIL VÆRE BILLETSALG I DØREN

I Danmark er der mange, der forbinder Messias med julen - især nok på grund af det flotte og pompøse Hallelujah-kor - men faktisk er Händels store værk for kor, orkester og fire solister ikke komponeret som et værk til opførelse i julen.

Teksten til Messias er en fortælling om Jesus hele liv og virke, lige fra profetierne om hans komme til hans liv og død og genopstandelse, og den kan bruges hele året. Teksten er hentet i Bibelen; en tekstmosaik, skrevet af Händels ven og beundrer, digter og forfatter Charles Jennens. Jennens håbede, at han med de tekster, han havde samlet, kunne inspirere Händel til at skrive musik til tekster fra Bibelen, og det kunne han.

Händel blev begejstret og inspireret til at skrive et værk fuld af iørefaldende melodier, som har været en publikums-succes, lige siden det blev opført første gang i Dublin en langfredag i 1742.

Denne koncert er en markering af Birkerødkorets 60-års-jubilæum, og hvis du har lyst, kan du være med til at synge det storslåede Hallelujah-kor, som afslutter koncerten. Medbring selv node, hvis du har det, ellers kan du få én udleveret ved koncerten.

Solister: Signe Sneh Durholm, sopran; Linnéa Lomholt, alt; Bo Kristian Jensen, tenor, og Teit Kanstrup, bas.

For den musikalske ledelse står Torben H. S. Svendsen

Billet

Salg lukket