Birkerødkoret synger Franck og Gounod

eventet sluttede

Birkerødkoret synger Franck og Gounod

Sted

Dato

10 apr 2022 kl. 15:00 - 17:00

Beskrivelse

DER SÆLGES BILLETTER VED INDGANGEN


Birkerødkoret opfører César Franck: Jesu syv ord på korset og Charles Gounod: Messe solennelle de Sainte-Cécile, som er to af hovedværkerne fra den franske romantik.

Solister er Iben Silberg, sopran; Per Jellum, tenor og Fritjof Fuglesang, baryton.

Ved orglet ved disse koncerter sidder organist i Dyssegårdskirken Sebastian Thunbo Pedersen.

For den musikalske ledelse står Torben H.S. Svendsen

At Cesar Francks gribende passionsværk ikke er en påskeklassiker, skyldes måske det faktum, at værket, skønt komponeret allerede i 1859, mens Franck var organist ved kirken Sainte Clotilde i Paris, først fik sin uropførelse så sent som i 1977. Værket, hvor Franck kombinerer de få Jesu ord med udvalgte tekststeder fra biblen samt det berømte Stabat Mater-digt, er storladent i sit udtryk – det er skrevet for tre solister, stort kor og ditto orkester. Ved Birkerødkorets opførelser erstattes, helt i orgelvirtuosen Cesar Francks ånd, orkesteret af instrumenternes dronning, nemlig orglet, der med sine mange klangfacetter kan være en fuldgod erstatning

Charles Gounods Cecilia-messe er komponeret som hyldest til musikkens muse Skt. Cecilia. Gounod, der efter et studieophold i Rom var blevet kraftigt influeret af renæssances mestre, udviklede sig en af de fremmeste komponister af kirkemusik i sin generation. 15 messer, to requier, oratorier samt mindre kirkemusikalske værker var med til at gøre ham til forbillede for en hel generation af komponister til og med Gabriel Fauré. Mest fremtrædende i produktionen står Messe solennelle med tilnavnet Cecilia-messe.

Dette værk komponerede Gounod i 1855, og det blev uropført i den mægtige pariserkirke Saint-Eustache. Værket er i lighed med Jesu syv ord på korset komponeret for tre solister, kor og orkester. Messen indeholder alle de klassiske messeled, og Gounod benytter sig meget af at lade kor og solister synge i symbiose med hinanden. Der er ikke rene solist-satser, ej heller rene korsatser, men satser, der hele tiden ændrer udtryk gennem vekselvirkningen mellem det solistiske og det koriske.

Arrangør

Lokation

Birkerød Kirke Birkerød Kirke, Henrik Gerners Vej 2, 3460 Birkerød

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .