Blandt fjender - byvandring om 2. Verdenskrig på Østerbro - med Morten Lander Andersen

Dag Hammarskjölds Allé 2, 2100 København
26 sep 2021 kl. 11:00 - 13:00
Super arrangør
Billetter DKK 125,00
Billetter DKK 125,00

Denne tur går gennem det indre Østerbro, hvor den tyske ambassade lå under 2. Verdenskrig, og hvor den nazistiske tilstedeværelse – både den danske og tyske – var omfattende.

Vi ser hvor hvervningen til Frikorps Danmark og SS-Nordland foregik i det idylliske Rosenvænget, og hvor Søren Kam havde sin daglige gang, mens han formede Schalburg-korpset.

Modstandskampen var også rigt repræsenteret i området. Vi skal se hvor Holger Danske havde et helt specielt våbendepot hjemme hos en enlig indvandrermor. Vi skal også om det første forsøg på en stikkerlikvidering i Faksegade, hvor ”Flammen”, alias Bent Faurschou-Hviid, fik sin skæbne beseglet.

Turen ender på Blegdamsvej, hvor Schalburgkorpset endte med at have hovedkvarter, og hvor Flammen og Citronen deltog i et frontalangreb, der stadig er synlige spor af.

Turen krydres med skæbner fra krigen, som boede i området.

Vi mødes på hjørnet af Kristianiagade og Dag Hammerskjölds Allé, tæt på Østerport station
(billedet er faktisk taget i det kryds).

Turen ender ved Frimurerlogen på Blegdamsvej ikke så langt fra Trianglen.

I slut oktober og november 2020 efter vores regler fra foråret.

Deltagere

Byvandring.nu byder på rundvisninger, cykelture og anden udendørs fortælling i København og omegn, med ca. 20 guider koordineret af Paul Hartvigson. Se hele udbuddet på www.byvandring.nu, hvor du kan få oprettet byvandringer og booke private ture.
Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke