BLAST 40- års jubilæum.

18 dec 2020 kl. 20:00

18. december 1980 spillede BLAST sit allerførste job. Det var i Montmartre i Nørregade i København – og det var en sensation. Det totalt fyldte spillested gik amok over bandet, og anmeldere fra ikke mindre end 3 Københavnske dagblade (Information, Politiken og Berlingske) var mødt op. De var dog mere beherskede i deres anmeldelser end det begejstrede publikum. Således skrev Jørgen Siegumfeldt i Information: ”Holder ensemblet sammen, er der næppe tvivl om, at det kan blive en attraktion. Premieren gav i hvert fald lyst til at høre mere – når musikerne har fået deres uomtvistelige spilleglæde parret med rutine i repertoiret.”

Hverken anmelderen eller musikerne havde drømt om, at BLAST 40 år senere kunne bekendtgøre at ”Nu synes vi, at vi har fået den fornødne rutine i repertoiret, så derfor spiller vi fødselsdagskoncert nøjagtig på 40 års dagen.”

Siden starten har BLAST spillet funky musik for folket, og leverer stadig stramme hornarrangementer, 3 powerfulde sangerinder i front og en sejt swingende legendarisk rytmegruppe. Koncerterne er altid båret af kæmpe spilleglæde, et uhøjtideligt sceneshow og stort publikums-engagement. En fest hvor alle er inviteret til at få en indsprøjtning af høj energi og glæde.

I bandets levetid har op mod 100 topmusikere fra jazz- & rockverdenen været involveret i bandet – ikke mindst den berømte trio Tina Schäfer, Hanne Boel og Lise Dandanell, der tegnede bandets vokale front i en periode i 80’erne.

I dag er BLAST en sprød blanding af garvede veteraner og nye tropper. Veteranerne har været med fra første tone og er orkestrets ophavsmand basunisten Bjarne Thanning og desuden basunisten Kenneth Agerholm samt guitaristen Jakob Olsne. Bassisten Ole Skipper og trommeslageren Niels Ratzer som kom med få år efter starten er næsten veteraner. I front står i dag sangerinderne  Britt Hein og Helle Henning og Sara Broberg, som med deres eminente korarbejde meget personlige fortolkninger vokaler i den grad får sat  gang i festen.

Repertoiret til koncerten 18. december vil både indeholde numre, som blev spillet til premieren, udpluk af repertoiret gennem de 40 år og også helt nye numre  som stadig er under udvikling.

Koncerten vil selvfølgelig blive afholdt efter de regler, der gælder under Coronaen – siddende og kun 100 billetter til salg, ligesom der bliver spillet eet langt sæt.

BLAST - “Det rå guld” - line-up:

Vokal: Britt Hein, Helle Henning, Sara Broberg

Trommer: Niels Ratzer, Bas: Ole Skipper Moesgaard, Guitar: Jakob Olsne, Keyboards: Morten Vestergaard

Trompet: Jens Gotholdt, Thomas Kjærgaard, Hendrik Jørgensen

 Basun: Kenneth Agerholm, Bjarne Thanning

 Sax: Kasper Wagner, Stig Naur, Nis Toxværd

– HUSK maske når du går ind og ud. Siddepladser.

Dør kl. 19.30.

Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke