Blixens understrømme (6:6) - forfatteren som skaber med Peter Høeg

14 sep 2021 kl. 18:30 - 20:00

Karen Blixen skriver ofte om forfatteren som almægtig skaber. Nogle steder optræder Gud ligefrem som forfatter. Mød forfatteren Peter Høeg i en samtale med Jakob Malling Lambert om sit forfatterskab, om de verdener som forfatteren skaber, om virkelighed, bevidsthed, det guddommelige – og arven fra Blixen.


Blixens understrømme er en række saloner, hvor samtaler skal vise, hvordan Karen Blixen og hendes tekster flyder som en understrøm og indflydelse i nutidig dansk litteratur. Karen Blixen sætter den scene, som samtalen om forfatternes værker udfolder sig på. 


Peter Høeg

Peter Høeg (f. 1957) er vokset op i København og har en baggrund i sport, dans og teater og er mag. art. i litteraturvidenskab. Han debuterede i 1988 med romanen Forestilling om det tyvende århundrede. Siden fulgte Fortællinger om natten (1990), Frøken Smillas fornemmelse for sne (1992), De måske egnede (1993) og Kvinden og aben (1996) , Den stille pige (2006), Elefantpassernes børn (2010), Effekten af Susan (2014) samt Gennem dine øjne (2018). Peter Høegs romaner er udkommet i 33 lande.


Jakob Malling Lambert

Jakob Malling Lambert er samtalerækkens salonvært. Han er mag.art i litteraturvidenskab, forelægger på forlaget People's Press med mere end 25 års erfaring i forlagsbranchen og har et hjerte, der banker for litteratur.


Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke