Blixensalon om køn og kærlighed (4:8) -- kærlighedstroubaduren Bisse

22 okt 2020 kl. 18:30 - 20:00

Blixensalon om køn og kærlighed byder denne gang velkommen til kærlighedstroubaduren og sangskriveren Bisse - en slags samtidens troubadur, og på den måde ligesom Blixen en både avantgardistisk og anakronistisk historiefortæller. Bisse leger i sin optræden med forskellige personaer og kønsudtryk, og til salonen tager han udgangspunkt i sine tekster om kærligheden – og giver et akustisk nummer eller to.


Blixensalon

Blixensaloner er en række samtaler om køn og kærlighed på Karen Blixen Museet, der bringer Blixens forfatterskab i samtale med aktuelle forfattere. Som gennemgående salonvært sørger Elisabeth Skou Pedersen for den røde tråd og den gode stemning.

Hver salon tager afsæt i en ny vinkel på overtemaet. Som del af salonen bliver aftenens forfatter også inviteret til at diskutere en tekst eller et uddrag fra Karen Blixens værk, der taler ind i aftenens vinkel.


Bisse

Thorbjørn Radisch Bredkjær (f. 1987), bedre kendt som Bisse, er en dansk sangskriver og musiker. Bisse var tidligere aktiv som sangskriver i bandet Spillemændene, men startede sin solokarriere i 2014 med EP'en ER VI PÅ?, efterfulgt af debutpladen, PMS, i 2015. PMS var første del af den såkaldte blod-trilogi, som også består af Umage og Happy Meal. I 2016 kom Højlandet, som var første skud i hans Danmarks-trilogi, som blev fuldendt med 19. 6. 87 (2017) og Tanmaurk (2018). Sidstenævnte blev indspillet i samarbejde med symfoniorkestret Copenhagen Phil.  Senest har han udgivet Tanzmaus (2019) og cobid-20 (2020) om Coronakrisen. 

Han er blevet udråbt som ny samtidspoet og sammenlignet med C.V. Jørgensen.


Elisabeth Skou Pedersen

Salonrækkens vært, Elisabeth Skou Pedersen, er ph.d i litteraturhistorie, skribent, litterat og foredragsholder. Hun er desuden linjeleder og lærer på forfatterlinjen ved Johan Borups Højskole.

I prisen er inkluderet entré til museet.

Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke