Blixensalon om køn og kærlighed (7:8) -- empati og magi med Svend Åge Madsen

03 dec 2020 kl. 18:30 - 20:00

Hvordan kan fortællingerne bringe os tættere på hinanden? Svend Åge Madsen er vore dages store storyteller. I sin nye roman Enden på tragedie kredser han om kærlighed, empati og fortællingens magt. Allerede for tredive år siden pegede han på fortællingen som en slags poetik og på Karen Blixens fortællinger som en litterær slægtning. Samtalen til denne Blixensalon vil fokusere på kærlighed og fortællinger – mange af historierne i Svend Åge Madsens nye roman handler nemlig om, hvordan vi ‘fortæller hinanden’ i kærligheden og om, hvordan litteraturens indlevelse kan give os større forståelse for andre mennesker.


Blixensalon

Blixensaloner er en række samtaler om køn og kærlighed på Karen Blixen Museet, der bringer Blixens forfatterskab i samtale med aktuelle forfattere. Som gennemgående salonvært sørger Elisabeth Skou Pedersen for den røde tråd og den gode stemning.

Hver salon tager afsæt i en ny vinkel på overtemaet. Det kan f.eks. være køn og klæder, ægteskab eller ulykkelig kærlighed. Som del af salonen bliver aftenens forfatter også inviteret til at diskutere en tekst eller et uddrag fra Karen Blixens værk, der taler ind i aftenens vinkel.½


Svend Åge Madsen

Svend Åge Madsen, (f. 1939), har siden debutromanen Besøget (1963) udgivet en lang række romaner og fortællinger, bl.a. de vildtvoksende, fabulerende nyklassikere Tugt og utugt i mellemtiden (1976), Se dagens lys (1980), At fortælle menneskene (1989), Syv aldres galskab (1994), Genspejlet (1999), Pigen i cementblanderen, (2013) og i 2017 romanen Af den anden verden.

I november 2019 udkom Svend Åge Madsen, der fyldte 80 år den 2. november 2019, med romanen Enden på tragedie.

Forfatteren har bl.a. modtaget Det Danske Akademis Store Pris, Søren Gyldendal Prisen, Danske Dramatikeres Hæderspris, Holberg-Medaillen, Radioens Romanpris og De Gyldne Laurbær. Hans bøger er oversat til en lang række sprog.

Årskortholder 65 kr.
I prisen er inkluderet entré til museet.

Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke